“Mindenmentes” nyers torta

 Ahogy a nevében is van mindenmentes torta! Sokan a kifejezéssel nincsenek tisztában, ezért nekünk mondjuk, hogy ebben a receptben nincs sem laktóz, sem glutén, nincs benne hozzáadott feldolgozott cukor, semmilyen állati eredetű alapanyag és semmilyen mesterséges alapanyag sem. Azaz mindenkinek megfelel aki ezekre érzékeny, tisztán- vagy akár vegán módon szeretne táplálkozni. Ellenben nem egy kifejezetten diétás desszertről van szó, mert majdnem annyi energiát tartalmaz, mint a nem mindenmentes társai, ezért fogyasztását f csak visszafogottan ajánljuk. Na de ennyit az okoskodásból, lássuk a szuper mindenmentes receptet:

vegan torta

Mindenmentes, nyers torta

Előkészület: 50 minutes
Elkészítés: 50 minutes
Típus: Desszert
Konyha: Francia, Gourmet, Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 12 szelet
Kalória: 252kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

A tésztához:

  • 160 gramm datolya
  • 90 g zabpehely
  • 30 g kókuszreszelék

A krémhez:

  • 150 g kesudió
  • 140 g málna (fagyasztott )
  • 3 evőkanál rizsszirup
  • 1 dl kókuszvíz vagy sima víz
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 0.5 rúd vanília kikapart belseje
  • 5 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál nyers méz (opcionális, ezért a tápanyagoknál sem számoltuk!)

A csokikrémhez:

  • 1 étcsoki magas kakaótartalmú (min.75%)
  • 1 evőkanál mandulatej
  • málna (fagyasztott, díszítésként)

Elkészítés

  • Előző este áztasd be vízbe a kesudiót, és hagyd a vízben másnap, amíg el nem kezded a torta elkészítését.
  • Most készítsük el a torta alapját, azaz a “tésztát”: 10 percre áztasd meleg vízbe a datolyát, majd a vizet leöntve turmixold össze a zabpehellyel és a kókusszal.
  • Bélelj ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. Tedd bele az imént elkészült keveréket és Egyenletesen oszlasd el a forma alján!
  • Öntsd le a vizet a kesudióról is, és turmixold össze az krém összes hozzávalójával, kivéve a málnát. Ha a krém már kész, akkor fakanállal keverd bele a málnát. Ezután egyenletesen oszlasd el a tésztán.
  • Gőz felett, folyamatosan kevergetve olvaszd meg a csokit a mandulatejben. (tipp: ha nem találsz megfelelő cukormentes csokit, akkor készítheted holland kakaó, kakaóvaj keverékéből is) Amikor a csokikrém szép egynemű , akkor öntsd rá a krémre, és egyengesd el. Díszítsd málnával és fogyasztás előtt tedd hűtőbe 2 órára, hogy jól vágható legyen.

Notes

Az eredeti recept beküldését köszönjük a Cooking with Fantasy blognak!

Tápanyagok

kalória: 252kcal | szénhidrát: 31g | fehérje: 5g | zsír: 13.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: