Édesburgonyakéregben sült halfilé

Ha már egy ideje áttértél a clean eatingre a roston halfilé, sült édesburgonyával elég uncsi lehet. Ezért kerestünk most egy alterkatívát erre az ételre. Az édesburgonyás kéregben sült halfilé olyan jól sikerült, hogy ettől bizony a nem csak tisztán étkezők álla is garantáltan leesik.

Édesburgonyás sült hal

Édesburgonyakéregben sült halfilé

Előkészület: 20 minutes
Elkészítés: 20 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 320kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 4 szelet tilápia vagy más fehérhúsú halfilé
  • 2 édesburgonya
  • 3 tojás
  • 1,5 evőkanál GM zabliszt
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál

Az öntethez:

  • 3 evőkanál koriander friss
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 lime
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál joghurt zsírszegény, görög
  • 0.5 teáskanál bors

Elkészítés

  • Előkészületek: Az édesburgonyát hámozd meg és reszeld le. A lime levét facsard ki. A halszeleteket olvaszd ki. A tojást törd fel és csak 1 sárgáját hagyj meg, majd verd fel alaposan.
  • Az öntet hozzávalóit egy turmixgéppel keverd össze, majd tedd a hűtőbe állni. A reszelt édesburgonyát keverd el a felvert tojás felével és sóval és felhasználásig tedd a hűtőbe. Ha nem érzed elég sűrűnek egy kis zablisztet is keverj hozzá.
  • Melegítsd fel egy serpenyőben a kókuszzsírt. Annyi zsírt használj, hogy kb. 1 cm vastagon tudja ellepni a halat. A halat forgasd meg a só, pirospaprika és zabliszt keverékében, majd a felvert tojásokban úgy, mint amikor húst szokás panírozni, de a morzsa itt elmarad 🙂
  • Tedd a már forró kókuszzsírba, majd a tetejére púpozz a tojásos reszelt reszelt édesburgonyát. (Fontos, hogy a zsír forró legyen, hogy azonnal süljön és ne ázzon az étel) Ilyenkor jó ha kézzel összenyomkodod, hogy jobban tapadjon, esetleg rányomhatsz egy sütőlapáttal is. Süsd 3-4 percig, majd fordítsd meg és ismételd meg ugyanezt a másik oldalán is. Miután kivtetted papírtörlővel itasd le a fölösleges zsiradékot.
  • Mivel a köret funkcióját az édesburgonya betölti már csak a korianderes öntettel és salátával ajánljuk fogyasztani. Aki diétázik, az öntetet elhagyhatja.

Notes

Tipp: Az édesburgonyát elkeverheted reszelt répával és lila hagymával, így egy különlegesebb édeskés, hagymás ízt kapsz, ami nagyon jól passzol houuá.

Tápanyagok

kalória: 320kcal | szénhidrát: 25g | fehérje: 35g | zsír: 9g | telített zsír: 1g | rost: 4g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: