Kókusztejes-zöldborsós csirkeragu

A legtöbb diétás étel nem arról híres, hogy finom szaftban úszik. Az egyszerűbb grillezett húsok, párolt zöldségek helyett pedig néha jól esne valami finom szaftos fogás, ami könnyen csúszik. Ezért hoztunk most nektek egy  ragus ételt csirkemellből, zsenge zöldborsóval, gombával. A kellemes szaftot a kókusztej adja, amit mi még egy kevés tápióka keményítővel tettünk sűrűbbé, de ezt akár el is hagyhatod.  A recept diétás, illetve attől függően az, hogy milyen körettel eszed. Nálunk most belefért a barna rizs, de legközelebb üvegtésztával is kipróbáljuk.

diétás csirkeragu recept

Kókusztejes-zöldborsós csirkeragu

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Francia, Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 186kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 400 g csirkemell
  • 2 dl kókusztej
  • 150 g csiperke gomba
  • 150 g zöldborsó
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 10 g tápióka keményítő
  • 1 evőkanál kókuszsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál himalája só
  • 1 csipet fekete bors

Elkészítés

  • A zöldborsót tedd fel párolódni. A csirkemellet vágd fel kockákra, a gombát szeletekre, a vöröshagymát pedig apró kockákra.
  • Egy lábasban pirítsd üvegesre a hagymát a kókuszsíron. Add hozzá a só felét, hogy ne váljon keserűvé. (Amikor már üveges a hagyma opcionálisan adhatsz hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát is.)
  • Amikor a hagyma üveges tedd rá a csirkemellet, a sót és a borsot. Forgasd át alaposan, majd fedő alatt. Alacsony lángon főzd 8 percig.
  • Add hozzá a szeletelt gombát és már fedő nélkül, kicsit nagyobb lángon főzd további 5 percig, majd szűrd le a zöldborsót és add hozzá a kakukkfűvel együtt.
  • Rottyantsd jól össze és ha már a hús és a gomba állaga is jó, öntsd hozzá a kókusztejet, forgasd össze vele, majd szórd bele a tápióka keményítőt. Ne egy helyre öntsd, inkább szitáló mozdulatokkal szórd, így nem lesz csomós. 2-3 percig melegítsd, közben keverd meg párszor. A tűzről levéve add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. Keverd el és már tálalhatod is.

Notes

Mi párolt barna rizzsel ettük, de üvegtésztával is nagyon eltudjuk képzelni. Tipp: Ha szeretnéd még szaftosabbra, akkor több kókusztejet és arányaiban több tápióka keményítőt adj hozzá.

Tápanyagok

kalória: 186kcal | szénhidrát: 10g | fehérje: 28g | zsír: 4g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: