Táplálkozási cikkek

Írásainkkal abban segítünk, hogy többet tudj meg a tiszta táplálkozásról! Lényegre törő cikkek az egészséged és külalakod formálásért.

Táplálkozási cikkek

Szezonális zöldségek és gyümölcsök

Az egyes zöldségek, gyümölcsök szezonja alatt azok természetes betakarítási időszakát értjük. Tavasszal jellemzően a zsenge leveles növények szezonja van, míg nyáron a legtöbb gyümölcs és zöldség elérhető. Ősszel pedig a lassan termő zöldségekből válogathatunk...

Táplálkozási cikkek

Arzéntartalmú élelmiszerek

Ma egy kevésbé pozitív témáról lesz szó. Az utóbbi években egyre ismertebb, hogy egyes ételek tartalmaznak egy igen káros anyagot, az arzént. Rizs, hal, kelbimbó,…  Mivel egészségesnek számító alapanyagokról...

Táplálkozási cikkek

A fokhagyma hatásai

Sokaknak feltűnhetett már, hogy rengeteg receptünkben használunk fokhagymát. Ez részben tudatos, hiszen íze mellett ez a fűszernövény remek egészségügyi előnyökkel rendelkezik. A fokhagyma egy viszonylag...

Táplálkozási cikkek

Makrotápanyagok és forrásaik

Nem mindig egyszerű kiigazodni a makrók világában. Ezért mai írásunkban megpróbáljuk összeszedni tömören, hogy mik azok ezek a tápanyagok és mutatunk egy grafikus kategorizálást, hogy megértsd mely élelmiszerre...

Táplálkozási cikkek

A goji bogyóról

A gyümölcs, ami leginkább vörös színű mazsolának néz ki és az íze olyan, mintha keresztezték volna az áfonyát a cseresznyével és a paradicsommal – ez a goji bogyó, vagy kevésbé használatos magyar nevén a...

Táplálkozási cikkek

Ennyit fogsz karácsonykor hízni

A karácsony a kiadós lakomák ideje. A legtöbben ilyenkor kirúgunk a hámból, nem gondolunk a diétára, ami teljesen normális. Mindenkinek felmerül azonban a kérdés: Mennyire árthat a vonalaimnak? Mennyit hízhatok...

Táplálkozási cikkek

Fehérjében gazdag húspótlók

A húsmentes táplálkozás nem csak hóbort és a tévhitekkel ellentétben nem is egészségtelen. A vegan életmód egyre nagyobb népszerűségnek örvend és habár a Clean Eatingben támogatjuk a sovány húsok...