Diétás és fitnesz receptek Fitness diéta Nassolnivalók

Fokhagymás parmezános cukkini chips recept

cukkini chips

Cukkini chips – Az egészséges nassolnivaló, melyet diéta alatt is bátran fogyaszthatsz!

Életmódváltásban vagy de hiányzik a nassolás? Diétázás, clean étrend követése mellett sem feltétlenül kell lemondanod róla. Desszert és snackrajongó különkiadásunkban számos egészséges, finom nassolnivalót gyűjtöttünk össze, melynek receptjeit el is készítettük Nektek. Legújabb receptünkben egy finom, könnyedén elkészíthető fokhagymás, parmezános cukkini chips receptet hoztunk Neked.

A cukkini szerencsére egy olyan zöldség, melyet alacsony energiatartalma miatt a fogyókúra során is előszeretettel fogyaszthatunk.  Az alábbiakban összegyűjtöttük a cukkini táplálkozás és egészség szempontjából előnyös tulajdonságait.

Miért érdemes cukkinit fogyasztanunk?

– Nulla zsírtartalma és magas tápanyagtartalma tökéletes alapanyaggá teszi.

– A cukkini 95%-a víz, így kiváló hidratáló.

– Támogatja a fogyókúrát, mivel kevés kalória, valamint sok víz és rost van benne, melynek köszönhetően tovább érezzük magunkat jóllakottnak, és kevesebbet fogunk enni.

– Energiát ad. A benne található B-vitaminok támogatják a szénhidrátok és a fehérjék energiává alakulását.

– Sok B6-, C- és K-vitamin, valamint folát van benne. Ásványi anyagok tekintetében jelentős mennyiségű mangánt és káliumot is tartalmaz.

– A cukkiniben található fitonutriensek antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal bírnak.

– Élelmirost- és víztartalma támogatja az emésztést, csökkenti a székrekedést és a puffadást.

– A cukkini csökkenti a vércukorszintet. Rengeteg élelmi rost van benne, amely növeli a telítettség érzését, ezáltal csökken a szénhidrátbevitel.

Cukkini chips készítési praktikák

A cukkini chips elkészítése nem bonyolult, de összegyűjtöttünk néhány tippet az ideális sütési eredmény eléréséhez:

A cukkini mérete fontos, minél szélesebb, annál jobb, mert a sütés közben kicsit összemegy. Ráadásul a nagyobb cukkinik kevésbé lédúsak, ami szintén jól jön, mivel a nedvesség ellensége a ropogós a cukkininak!

Ha nem elég nagy a cukkini, vágjuk srégen. Ha van otthon uborkagyalu vagy mandolin akkor könnyű dolgunk van. Lehet késsel is szeletelni, de az kissé pepecselős, és nem is lesznek egyformák a karikák. Minél kisebb szeleteket vágunk, annál ropogósabb lesz a végeredmény.

A szeletelés után tegyük papírtörlőre, tegyünk rá egy másikat és jól nyomkodjuk meg.

Cukkini chips készítésnél az is fontos, hogy milyen sütővel dolgozunk. Mi légkeveréses sütővel 20-25 perc alatt értük el az ideális végeredményt, de figyelni kellett, mert félidőben meg kell fordítani a készülő cukkini chipset, és ha nem figyelünk nagyon hamar oda tud sajnos égni.

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld az alábbi cukkini chips receptet. Ha igen, írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült.

Jó étvágyat kívánunk! 🙂

cukkini chips

Ropogós cukkini chips

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Snack
Konyha: Vegetáriánus
Tálalás: 3 adag
Kalória: 434kcal

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!

Ha még nem csatlakoztál, szeretettel várunk több, mint 20 ezer fős zárt facebook csoportunkban is!

További egészséges, gyorsan és könnyedén elkészíthető desszert vagy nassolnivaló recept ötleteink édesszájúaknak:

Mogyoróvajas proteinlabda

Rafaello golyók

Clean túrórudi

 

cukkini chips

Ropogós cukkini chips

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Snack
Konyha: Vegetáriánus
Tálalás: 3 adag
Kalória: 434kcal

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!

Tetszett? Oszd meg :)