Desszertek Kispénzű receptek Klasszikusok Clean módra

Túrós- mazsolás rizskoch

diétás rizskoch recept

Összetevők:file.php




diétás rizskoch recept
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Ehhez a recepthez még nem áll rendelkezésre tápanyagtáblázat.
Elkészítési idő
70perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
70perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
diétás rizskoch recept
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Ehhez a recepthez még nem áll rendelkezésre tápanyagtáblázat.

Elkészítés:

  1. A mazsolát beáztatjuk.
  2. A rizst édesítős vízben megfőzzük jó puhára, majd amikor már kicsit kihűlt hozzákeverjük a túrót és a tojássárgákat.
  3. A masszába beletesszük a vanília rúd kikapart belsejét és az édesítőt is (ismét ízlés szerint, tehát nagy örömünkre folyamatosan kóstolgathatunk…de rossz nekünk cool).
  4. Amikor beízesítettük, a masszához keverjük a mazsoláinkat is, majd a 4 tojásfehérjét jó kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a rizsbe, kisebb adagokban, vigyázva, hogy ne törjön össze a tojásfehérje, különben összeesik a sütink. Én jénaiban szoktam sütni, de próbáltam már mélyebb tepsiben is, abban is működik.
  5. Kikenjük kókuszzsírral és beszórjuk zabkorpával. Ütögessük meg a tepsit és forgassuk közben minden irányba, hogy a tepsi összes részébe jusson a zabkorpából. Ettől lesz az a jellegzetes külső „kérge” a rizskochunknak.
  6. Beleöntjük a formába a rizskochot és megsütjük. Viszonylag sokáig kell sütni, mert eléggé nedves a masszánk, de kb 1 óra alatt megsül 220 fokon. Amikor kész, diétás lekvárral, friss gyümölccsel, vagy fehérjepudinggal tálalhatjuk.

A szerzőről

Avatar

Eszter

Leave a Comment