Diétás fánk

Diétás, cukormentes és zsírszegény fánk házilag? …habár a fánk szimpla kelt tésztás édesség, diétásan elkészíteni piszkosul nem egyszerű. Igény azonban van rá, már egy tucatnyian kérdeztétek tőlünk, hogy van-e receptünk rá. Eddig nem volt, azonban most ezt a hiányosságot pótolva elkészítettük receptünket, egy igazi Clean fánkot, aminek tésztája nem csak cukormentes, de lisztmentes is. Sőt zsiradék sem szükséges hozzá. ( Ugyanis a zsír csak igen kis mennyiségben a barátunk!!! ) A legjobb az egészben, hogy a méregdrága lisztkeverékeket nyugodtan a boltban hagyhatod, ez a fánk minden ilyen butaságok nélkül készül. Egy fánk csak 66 kalóriát tartalmaz melyből csak 2g zsír és 8g szénhidrát (2g rosttal) Mint a legtöbb tápanyagdús receptünk ez is nagyon laktató. A receptből nyolc darab készül, amiből egy is simán elég egyszerre. Állaga finom puha lesz és meglepetésünkre ez a fánk nem frissen sütve, hanem picit állottam a legfinomabb, mert hűtőben napokig tartva friss puha marad.

A diétás fánkot fogyaszd reggeliként, desszertként, akár délutáni snackként is, de tipikusan olyan nasi, melyet hosszabb utakra is magaddal vihetsz.

cukormentes fánk házilag

Diétás fánk

Egy új kedvenc desszert, az egészséges édesszájúaknak!
Előkészület: 50 minutes
Elkészítés: 50 minutes
Típus: Desszert, Reggeli
Konyha: Klasszikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 8 db
Kalória: 66kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 90 g zabliszt
  • 20 g kókuszliszt
  • 1 evőkanál clean mogyoróvaj
  • 2 dl mandulatej vagy más növényi ital
  • 1 csipet
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 db tojás
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál Stevia

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 250 fokra.
  • Egy tálban keverd össze a hozzávalókat. (Csinálhatod úgyis, hogy külön a száraz és külön a nedves összetevők a felvert a tojás és keverd el vele a nedves hozzávalókat., majd a két tál tartalmát összekeverve készítesz egynemű tésztát. Clean mogyoróvajat pedig sótlan mogyoróból és lenmagolajból aprítógéppel krémesítve készíthetsz, ha eddig nem tetted)
  • A sütőformát vékonyan kendi ki kókuszzsírral majd öntsd bele a tésztát. Erősen ajánlott,hogy szilikonos sütőformát válassz és az, hogy a tésztával ne öntsd tele, mert sütés közben dagadni fog! Süsd 20-25 percig, tűpróbával ellenőrizve. A tetején picit ki fog repedezni, ami természetes folyamat és nem befolyásolja az állagát, mert a repedt rész is finom puha marad. Miután kész 15 percig pihentesd a fánkokat mielőtt kiveszed a formából.
  • Bevonatot készíthetsz házi cukormentes csokival (kakaóból és kókuszzsírból készítheted), vagy porcukor helyett porított xilitből. A kész fánkot fogyaszthatod frissen is, de meglepő tapasztalatunk szerint még finomabb kihűlve, akár pár naposan hűtőből elővéve.

Notes

Tipp: Ha vegan változatot szeretnél a tojás cseréld le "lentojásra", azaz sűrűn beáztatott legmagpehelyre.

Tápanyagok

kalória: 66kcal | szénhidrát: 8g | fehérje: 3.5g | zsír: 2g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

fánk egészségesen házi recept

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: