Desszertek Klasszikusok Clean módra

Raw Linzer

Ha szereted a linzert de valami hasonlót szeretnél lisztmentesen és nyers hozzávalókból (azaz tápanyagokkal teli) változatban, akkor ez a recept neked való. Ízében ugyan kevésbé hasonlít a tésztás változathoz, de ígérjük nagyon finom és nagyon laktató is, ezért 1-2 darab is elég belőle. ( BTW a recept számos más nyers édesség tésztahelyettesítőjeként szolgálhat.)




Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Nyers linzer
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 72 Zsírból származó energia: 32
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 3.5g 5%
Szénhidrát: 7.5g 3%
Fehérje: 3.5g 7%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb. 70Ft/db
Hozzávalók
Ennyi adagra: darab
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb. 70Ft/db
Hozzávalók
Ennyi adagra: darab
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Nyers linzer
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 72 Zsírból származó energia: 32
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 3.5g 5%
Szénhidrát: 7.5g 3%
Fehérje: 3.5g 7%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Egy erős aprítógép segítségével őrölt a mogyorót durva liszt állagúra. Add hozzá a mandulalisztet a datolyát és a sót és a géppel őröld tovább, amíg egy lazán ragacsos masszát kapsz.
  2. Tedd a masszát egy tálba és add hozzá a mézet, vagy a diabetikus mézet. Most lesz kész a linzer tésztája. Keverd jól el addig amíg egy nagyon sűrű, de ragadós masszát kapsz. Sajnos kalóriamentes édesítővel nem működik, mert szükség van a méz ragasztóerejére. Ha nem diétázól durván akkor olvasd el a nyers mézről szóló írásunkat és ne aggódj! ????
  3. A linzer tésztát oszd ketté. Kevés zabliszttel szórj meg egy deszkát és sodrófával nyújtsd ki kb. fél centis vastagságúra. Egy pogácsaszaggatóval vágj ki kór alakú formákat. Tedd ugyanezt a tészta másik felével is, de mivel az lesz a linzer felső rétege középen vágj bele mintát egy kör, vagy szívecske alakú nyomóval. A maradék tésztával ismételd meg ezt a lépést. Ügyelj, hogy ugyanannyi alsó és felső rétek szülessen.
  4. Az alsó rétegeket kend meg cukormentes eperlekvárral és illeszd rá a felső rétegeket. Ha találsz nyers lekvárt az még jobb, ha nem akkor legközelebb bemutatjuk ennek is a készítését ????

A szerzőről

Clean Eating Séf

Clean Eating Séf

A Clean Eating Magyarország gasztroguru csapata. A Clean Eating védjegy előírásainak megfelelő természetes és fitt recepteket tervezünk, makrókat számolunk. Ha pedig az eredmény egy finom és alakbarát étel, akkor főzünk, fotózunk és posztolunk.