Fit-fahéjas csiga

Világéletemben szerettem a kakaós és a fahéjas csigát is. Viszont sajnos nem tartozik a diétás ételek közé, így sokáig nem ettem. Viszont nem voltam hajlandó lemondani róla, úgyhogy addig kísérletezgettem, amíg sikerült megalkotnom…fahéjfüggők figyelmébe ajánlom wink

Fitt fahéjas csiga

Előkészület: 35 minutes
Elkészítés: 35 minutes
Típus: Desszert, Előétel, Reggeli, Snack
Konyha: Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 10 adag
Kalória: 215kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 250 g GM zabliszt
  • 250 g túró zsírszegény
  • 100 g xilit por állagú, vagy darált
  • 5 evőkanál kókuszzsír olvasztva
  • 0.5 dl rizstej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 csipet

Töltelék

  • 1 evőkanál kókuszzsír púpos ek, olvasztott
  • 3 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál eritritol csapott ek.

Elkészítés

  • A lisztet keverd össze a sütőporral.
  • Minden hozzávalót gyúrjunk össze egyneműre
  • Hagyjuk a tésztát pihenni kb. 10 percig. Ez idő alatt a fahéjat keverjük el az olvasztott kókuszzsírral és az édesítővel.
  • Nyújtsuk ki a tésztát és kenjük meg a fahéjas töltelékkel, majd tekerjük fel és vágjuk egyenlő szeletekre, majd süssük ki

Notes

TIpp: mázat is készíthetünk hozzá zsírszegény natúr joghurtból egy kis édesítő és vanília hozzáadásával.

Tápanyagok

kalória: 215kcal | szénhidrát: 20g | fehérje: 8g | zsír: 6g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom