Eat clean tiszta diéta – vigyázat megtévesztő!

Többen jeleztétek, hogy olyan Clean Eating szakértőknek fizettetek tanácsadásért, diétás programokért, sőt méregdrága élelmiszerekért, melyekről mi eddig sosem halottunk. Ekkor derült ki, hogy bizonyos tanácsadók az általunk képviselt táplálkozási irányzathoz hasonulva lassan egy éve forgalmaznak kétes minőségű termékeket. A szóban forgó cég valójában tisztának nem nevezhető (info: a clean eating filozófiája) magasan feldolgozott, sok rossz zsírt tartalmazó élelmiszerek értékesítésére specializálódott, melyek elismertségét a clean eatingre megtévesztően hasonuló elnevezéssel próbálja kialakítani.

Egészségtelen, zsírfaló diéta Eat Clean álnéven

eat clean diet - tiszta diéta logója

Ez nem Clean Eating!

Nevezett hálózat tagjai elnevezéseiben megtévesztően hasonulnak a Clean Eatingre ( Pl. „Clean Eating Diéta” helyett „Eat Clean Diéta”, a „Clean Eating Életmódprogram” helyett „Eat Clean Életmód program”, …) , a személyes tanácsadások alkalmával szóban már azonban mint „Clean Eating Magyarország” említik magukat.  A plágiumgyanús névválasztásnál is felháborítóbb, hogy az említett cég a clean táplálkozással szembemenő, a legtöbb orvos és táplálkozási tanácsadó által károsnak ítélt ketogén diétát hirdeti saját találmányú „Clean diéta” néven (tudjátok a ketogén a szénhidrátfóbiát és a magas zsírfogyasztást erőltető irányzat, melyekre sokan kétes minőségű ipari termékek gyártását alapozták pl. Norbi Update, Atkins,… info: a szénhidrát a barátod , a zsírfogyasztásról). Erre az étrendre jellemző túlzott mértékű zsírfogyasztás és a szénhidrátfóbia a csupán rövidtávú alakformálásra megfelelő, amiért akár súlyos árat is fizethet a páciens. A ketogén étrend eredménye a tapasztalatok szerint nem fenntartható és az egyre szélsőségesebb egyoldalú táplálkozást irányába hajszolja a pácienst. A keto diéta rövidtávon emésztési problémákat, bőrelváltozást, hajhullást, valamint kedélyigadozást okozhat, hosszú távon azonban testi betegségek kialakulásához, hormonális és anyagcsere zavarokhoz, agykapacitás csökkenéséhez és különféle lelki problémákhoz vezethet.

Tisztának hazudott mesterséges élelmiszerek

A szóban forgó cég a számunkra vállalhatatlan diétás ajánlásokon túl szintén Eat Clean néven a Clean Eating alapján tiltott mesterséges édesítőszereket (info: édesítőszerek) tartalmazó fogyókúrás porokat, valamint további szintetikus adalékanyagokkal készült süteményeket és felvágottakat értékesít a fogyasztóinak. Tekintettel arra, hogy a clean táplálkozás első számú szabálya, hogy ilyesféle magasan feldolgozott, mű élelmiszereket nem fogyasztunk (info: a tiszta táplálkozás 13 aranyszabálya), valamint arra hogy az „Eat Clean – tiszta diéta” porok eredetét, hatósági engedélyeztetését sehol sem találtuk, a termékek fogyasztását nem ajánljuk.

eat clean tiszta diéta termék   eat clean tiszta diéta chips eat clean tiszta diéta protein por

A Clean élelmiszer nem tartalmazhat mesterséges anyagokat és felesleges zsírokat. Ezek viszont igen 🙁

A fenti kérdésben szerettük volna felvenni a kapcsolatot az Eat Clean – tiszta diéta ügyvezetőjével, Balog Viktóriával, azonban többszöri megkeresésükre sem adott választ.

Elhatárolódás az “Eat Clean – Tiszta Diéta” tevékenységétől

A Clean Eating Magyarország képviselői, a Clean Eating Hungary kft, valamint Bányai Adrián edző és szakíró teljes mértékben elhatárolódik az „Eat Clean Diéta” módszereitől és az Eat Clean Diet Hungary Kft. tevékenységétől. Felhívjuk mindenki szíves figyelmét, hogy a szóban forgó céggel kapcsoltban álló tanácsadók módszere NEM a Clean táplálkozásra alapul, sőt azzal számos tekintetben ellentétes. Véleményünk szerint a cég elnevezései sok esetben megtévesztőleg hatnak a fogyasztóra.

A Clean Eating Magyarország elhatárolódik a hálózat általunk ismert tagjaitól:

  • Balog Viktória (Budapest)
  • S. Maráz Andrea (Budapest)
  • Horváth Szilvi (Biatorbány)
  • Hrisztov Mária (Dunakeszi)
  • Mészáros Koncz Nikolett (Esztergom)
  • Balogh Andrea (Szeged)
  • Kocsis Maria Maja (Szeged)

Kártérítés az “Eat Clean – tiszta diéta” vásárlóinak

Amennyiben ön a Clean Eating, tiszta táplálkozás elveit szerette volna követni, de a fenti tanácsadók megtévesztették javasoljuk hagyja abba a megvásárolt termékek fogyasztását és vegye fel velünk a kapcsolatot. Tájékoztatjuk, hogy megtévesztés esetén az Eat Clean tiszta diéta termékek és szolgáltatások kifizetett ellenértékét Ön jogosult visszakapni. Esetlegesen elszenvedett egészségügyi problémák esetén kártérítési per indítható. A Clean Eating Magyarország minden megtévesztett fogyasztó számára ingyenes tájékoztatást biztosít.

A Clean Eating megbízható forrásai

A Clean Eating – vagy ahogy a köznyelvben használatos „clean diéta”, clean táplálkozás”, vagy „eat clean” egy nemzetközileg ismert táplálkozási irányzat, melynek elvi és tartalmi fenntartására védjegy ad biztosítékot. Mivel a Clean táplálkozás népszerűsége folyamatosan nő az elmúlt évek során többen is próbálkoztak terméküket eladni a Clean Eating, vagy arra megtévesztően hasonuló jelzővel.

Hivatalos források az alábbiak:

Clean Eating kapcsolat:

  • Emailben: info kukac cleaneating.hu
  • Social media üzenetküldés Hivatalos facebook oldalunkon keresztül.

Clean Eating termékek:

A Clean Eating számára az élelmiszeripari függetlenség alapkövetelmény, ezért védjegyünket nem adjuk át sem élelmiszeripari gyártók, sem étrendkiegészítő gyártók számára. Minden élelmiszer, vagy étrendkiegészítő, mely csomagolásán Clean előjellel jelölt csak megtévesztő gyakorlat eredménye lehet! Nyilvánvalóan nem minden élelmiszeripari termék káros, ezért web és Facebook oldalunkon a számunkra bevált, magas minőségű termékeket alkalmanként közzétesszük.

Clean Eating szakértők:

Természetesen számos olyan szakértő, vagy edző van világszerte, akik a Clean Eating alapelveivel tisztában vannak és azok mentén alakítják ki szolgáltatásaikat. Dolgozunk azon, hogy a megfelelő szakértők számára hitelesített minősítést biztosíthassunk. A minősített szakértők listáját hamarosan itt tesszük közzé.

Egészséges, fitt test a cél?
Csatlakozz a Clean Eating Életmódprogramhoz!
Táplálkozási tanácsadás + E-könyvek + Receptek + Extra funkciók éves tagsággal.

Használd az EATCLEAN kódot 10% kedvezményért!
Igen, regisztrálok!
Kössz, nem!
close-link
Egészséges, fitt test a cél?
Ne halogasd az életmódváltást! Csatlakozz hozzánk!
Igen, Érdekel.
Kössz, nem.
close-link