Clean tortilla

diétás tortilla recept zabliszttel és útifűmaghéjjal
házi tortilla wrap recept
Értékelés
Szavazatok: 5
Értékelés: 4
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás tortilla
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 114 Zsírból származó energia: 54
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 6g 9%
Szénhidrát: 12g 4%
Fehérje: 3g 6%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
15perc
Költség Kevesebb mint 100Ft/db.
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
15perc
Költség Kevesebb mint 100Ft/db.
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
házi tortilla wrap recept
Értékelés
Szavazatok: 5
Értékelés: 4
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás tortilla
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 114 Zsírból származó energia: 54
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 6g 9%
Szénhidrát: 12g 4%
Fehérje: 3g 6%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A zablisztet és az útifűmaghéjat és egy fél teáskanál sót (Himalája, vagy parajdi só) keverd el egyenletesen. Ha szeretnéd picit ízesítheted fűszerekkel. pl őrölt borssal, fokhagymával, esetleg egy pici őrölt köménnyel, de olaszos fűszerekkel is nagyon finom tud lenni. De persze fűszerezés nélkül is jó lesz.
  2. Add hozzá az olívaolajat és keverd el jól. (Egyébként bármilyen olaj jó, akár olvadt kókuszzsír is. De készítettük már tökmagolajjal is, ekkor zsép zöld tészta készült) Ezután önts hozzá annyi meleg vizet, amennyit úgy vesz fel, hogy sűrű tészta állagot kapsz (pontosan nem mértük, de kb. egy pohár). Jól keverd össze a tésztát, vagy dolgozd össze egy konyhai aprítóban.
  3. Ha mindent jól csináltál egy közepes sűrűségű tésztát kell kapnod. Ez a keverék rugalmas, tekercselhető tortilla elkészítésére alkalmas, azonban a neheze még hátra van! Sajnos a tészta nem alkalmas arra, hogy kézzel formázd, vagy nyújtsd, ezért a következő módszert ajánlom: Egy nagy tapadásmentes palacsintasütőt vékonyan kenj ki olívaolajjal, majd közepes lángon egy merőkanál tésztát önts bele és amilyen gyorsan csak tudod oszlasd el egyenletesen a palacsintasütőben. Vastagságtól függően süsd az első oldalt 5-7 percig, majd amikor már elég szilárd fordítsd meg és süsd készre a másik oldalon is. Ezután ismételgesd addig, amíg van tészta. Ha elég ügyes vagy, akkor a tésztából 8at vékony tortillát is ki tudsz hozni.
  4. A tortilla hűtőben tárolva 4 napig eláll. Bele természetesen bármit csavarhatsz. Mi a képen vékonyra szeletelt grillezett padlizsánt és cukkinit, újhagymát, cottage cheese-t, házi pesztót és egy kevés csiliszószt tettünk.
    megtöltve