Kókusztejes-zöldborsós csirkeragu

diétás csirkeragu recept
diétás csirkeragu recept
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Kókusztejes-zöldborsós csirkeragu
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 186 Zsírból származó energia: 36
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 4g 6%
Szénhidrát: 10g 3%
Fehérje: 28g 56%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
40perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
diétás csirkeragu recept
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Kókusztejes-zöldborsós csirkeragu
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 186 Zsírból származó energia: 36
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 4g 6%
Szénhidrát: 10g 3%
Fehérje: 28g 56%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A zöldborsót tedd fel párolódni. A csirkemellet vágd fel kockákra, a gombát szeletekre, a vöröshagymát pedig apró kockákra.
  2. Egy lábasban pirítsd üvegesre a hagymát a kókuszsíron. Add hozzá a só felét, hogy ne váljon keserűvé. (Amikor már üveges a hagyma opcionálisan adhatsz hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát is.)
  3. Amikor a hagyma üveges tedd rá a csirkemellet, a sót és a borsot. Forgasd át alaposan, majd fedő alatt. Alacsony lángon főzd 8 percig.
  4. Add hozzá a szeletelt gombát és már fedő nélkül, kicsit nagyobb lángon főzd további 5 percig, majd szűrd le a zöldborsót és add hozzá a kakukkfűvel együtt.
  5. Rottyantsd jól össze és ha már a hús és a gomba állaga is jó, öntsd hozzá a kókusztejet, forgasd össze vele, majd szórd bele a tápióka keményítőt. Ne egy helyre öntsd, inkább szitáló mozdulatokkal szórd, így nem lesz csomós. 2-3 percig melegítsd, közben keverd meg párszor. A tűzről levéve add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. Keverd el és már tálalhatod is.
Megjegyzés

Mi párolt barna rizzsel ettük, de üvegtésztával is nagyon eltudjuk képzelni. Tipp: Ha szeretnéd még szaftosabbra, akkor több kókusztejet és arányaiban több tápióka keményítőt adj hozzá.