Mexikói quinosaláta

diétás qoinoa recept
quinoa saláta vegan recept
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Mexikói quinosaláta
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 438 Zsírból származó energia: 207
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 23g 35%
Szénhidrát: 48g 16%
Fehérje: 12.5g 25%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség Kb. 800 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Quinoához:
Ennyi adagra: adag
Az öntethez:
Ennyi adagra: adag
A salátához:
Elkészítési idő
40perc
Költség Kb. 800 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Quinoához:
Ennyi adagra: adag
Az öntethez:
Ennyi adagra: adag
A salátához:
quinoa saláta vegan recept
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Mexikói quinosaláta
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 438 Zsírból származó energia: 207
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 23g 35%
Szénhidrát: 48g 16%
Fehérje: 12.5g 25%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A quinoát egy szitában folyó víz alatt mosd át. A lime héját reszeld le, a levét facsard ki. A fokhagymát aprísd fel. A jalapeno paprikát, az újhagyma fehér részét és a korianderzöldet vágd apróra. A paradicsom húsát vágd kockákra, a paradicsomvizet távolítsd el.
  2. Egy kisebb fazékban alacsony láng fölött melegíts fel egy evőkanál olívaolajat, és a fokhagymát dobd bele. Egy percig keverés mellett süsd, majd dobd bele a quinoát, és egy percig kevergesd. Ezután öntsd fel vízzel (ehhez a mennyiséghez kb. 4 dl vízre lesz szükséged), sózd meg és amikor már kezdene forrni vedd takarékra a lángot és fedd le. Ezen az alacsony lángon, lefedve további 15 percig kell főzni. Néha nézz rá, óvatosan keverd meg, hogy le ne tapadjon. Ha szükséges önts hozzá még vizet. Miután kész, villával mozgasd át, hogy pergősebb legyen, majd a fedőt visszatéve tárold további 10 percig.
  3. Az öntet hozzávalóit egy tálban keverd el. (Ha szereted, akkor egy teáskanál mézzel pikánsabbá teheted.) Őrölt kömény helyett készítheted köménymaggal is. Ez esetben egy kis serpenyőben a római köményt kis lángon pirítsd meg, amikor már érzed az illatát (kb. 1 perc), akkor vedd le a tűzről, és add hozzá.
  4. Amikor a quinoa már pihent 10 percet tedd egy salátástálba és keverd el az öntettel és a többi hozzávalóval együtt (a babot se felejtsd ki!). Ilyenkor vágd kockára az avokádót is, így idő előtt nem fog megbarnulni, a salátában pedig a lime miatt tovább megőrzi színét. Sózd és borsozd ízlés szerint, ha még szükséges.
Megjegyzés

A receptet a kitchenbox.hu számára készítettük 2015-ben. A fotót köszönjük nekik!