Vegán chilis bab

Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Vegán chilis bab
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 350 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Szénhidrát: 52g 17%
Fehérje: 16.5g 33%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
40perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4.5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Vegán chilis bab
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 350 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Szénhidrát: 52g 17%
Fehérje: 16.5g 33%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A quinoat egy szűrőben alaposan most át, majd tedd egy lábasba és zsiradék nélkül kezd el melegíteni. Ez azért szükséges, hogy a rajta maradt víz elpárologjon és ne pattogjon. ha úgy ítéled hogy már száraz öntsd hozzá egy evőkanál olíva olajat és közepes lángon folyamatosan kavargatva pirítsd ezen 3 percig. Ezután öntsd rá 2 dl vizet, egy vesés sót és lefedve alacsony lángon főzd 15 percig. Néha érdemes ránézni és ha elfőtte a vizet picit pótolni. 15 perc után, ha már felvette a vizet vedd le a lángról és önts rá pár evőkanálnyit és fedd le ismét 10 percig. Közben készítsd el az étel lényegét 🙂
  2. A vöröshagymát vágd kockákra és az olíva olajon picit megsózva kezd el pirítani. Ha kezd üvegesedni kezd öntsd rá a fűszereket a petrezselyem és a cayenne bors kivételével. Ezt 1 percig kevergesd, majd ha illatoznak öntsd hozzá a babot, kukoricát és a paradicsomot. Érdemes passzírozott paradicsomot azaz passatát használni. Forrald fel, majd fedő alatt alacsony lángon főzd 15 percig. ezután add hozzá a cayenne borsot (vigyázz nagyon csípős!) és a petrezselymet. Lefedve főzd további 1 percig, majd fedő nélkül 5 percig néha megkavarva, így még picit sűrűsödik. (Mi szárított petrezselymet használtunk, értelemszerűen apróra vágott friss is tökéletes)
  3. Ha a szósz és a quinoa is kész egyszerűen csak keverd őket össze és már tálalhatod is.