Tudástár Tudatos táplálkozás

Hogyan változtatta meg a Clean Eating az életem?

A Clean Eating kapcsán sokan vannak abban a tévhitben, hogy egy újabb közönséges diéta, egy általános fogyókúrás módszer, azonban valójában sokkal többnek tekinthető annál. Nevezzük akár életmódnak, akár életszemléletnek, de a tiszta táplálkozás, a tiszta ételek bevitele garantáltan mindenkinek az életét megváltoztatja majd. Mind az élethez való hozzáállás, mind a test fizikai és lelki állapotát tekintve újabb szinteket nyithatunk meg a segítségével, és erre rengeteg híresség a tökéletes példa, akiknek az élete túlzás nélkül megváltozott a tiszta ételekre, a tiszta életmódra való áttéréssel.

 Hogy mi az a Clean Eeating?

A Clean Eating legnagyobb előnye, hogy nem valami drága módszer, nem kell hozzá százezres gépeket és a fizetésünk dupláját felemésztő élelmiszereket vásárolnunk, éppen ellenkezőleg: ésszerű keretek között pusztán visszatérünk a gyökerekhez, egy olyan időszakhoz, amikor nem fertőzték rákos sejtek, töméntelen mennyiségű cukor és vegyi anyagok a szervezetünket. Merthogy a tiszta étkezés célja éppen az, hogy ezektől megszabadítsuk a szervezetünket. Hogy miként?

Nagyon egyszerűen, a cél pusztán annyi, hogy megpróbálunk minél kevesebb feldolgozott élelmiszert enni. Hogy ezt ki és milyen szinten űzi, az rendszerint a lehetőségeihez és felfogásához van igazítva, de a tények nem hazudnak: a Clean Eating annál hatásosabb lesz, minél több olyan élelmiszert tudunk beiktatni az étrendünkbe, ami közvetlenül, átalakulás nélkül érkezik meg az asztalunkra a természetből. Zöldségek, gyümölcsök, gabonák, húsok – a Clean Eating módszer semmit nem tilt, ami finom és ízletes, csupán arra ösztönzi követőit, hogy próbáljanak meg minél tisztább, ezáltal minél egészségesebb ételeket fogyasztani.

Hogy ez milyen hatást gyakorolhat a szervezetünkre? Azon túl, hogy sokkal vitálisabbak leszünk, határozottan megacélosodik az immunrendszerünk, lényegesen egészségesebbek és szívósabbak leszünk, miközben szebb lesz a bőrünk, a hajunk, miközben természetes fogyás indul be a szervezetünkben, hála a feldolgozás nélküli megoldásoknak, melyek rengeteg felesleges cukrot és egyéb kalóriában dús tápanyagot adnak hozzá az ételekhez. Ha bővebben olvasnánk a témáról, egy korábbi cikkünkben alaposabban is kiveséztük, hogy milyen hatást gyakorol a Clean Eating a szervezetünkre!

 Hírességek, akiknek a Clean Eating megváltoztatta az életét

Az emberek többsége felnéz a hírességekre, véleményvezéreknek tartja őket, éppen ezért érdemes lehet megvizsgálni, hogy milyen sztárok és celebek életét változtatta már meg korábban a tiszta táplálkozás, avagy kik azok, akik ezt az életmódot kezdték el követni?

Kate Hudson

A Clean Eating egyik legismertebb alakja alighanem Kate Hudson, aki nemcsak színésznőként, de üzletasszonyként és édesanyaként egyaránt ismert, ezáltal fontos volt számára, hogy egy olyan életmódot tudjon követni, melynek köszönhetően minden percben a toppon legyen, magabiztosságot kapjon és mindemellett egészséges maradjon. Ennek köszönhetően talált rá Kate a tiszta étkezésre, melyről még egy könyvet is írt, ami Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body címmel jelent meg, és rengeteg érvet felsorol benne azzal kapcsolatban, hogy miért is érdemes áttérni erre az életmódra.

Bár a színésznő mindig is nagy híve volt az egészséges táplálkozásnak, rengeteget mozog – imád jógázni, futni és úszni –, saját bevallása szerint azonban a tökéletes harmóniát a Clean Eating segítségével tudta csak elérni. Ezzel nemcsak rengeteg energiát kap a mindennapokban, de mindemellett sokkal jobban érzi magát, nagyon ritkán és nagyon rövid ideig beteg, sőt 40 éves kora és gyermekei ellenére egyáltalán nem okoz neki problémát az sem, hogy a tiszta élelmiszerek mellett jó formában maradjon és megőrizze alakját.

Blake Lively

Blake Lively, a Deadpool sztárja is határozottan a Clean Eating életmódra esküszik már egy ideje! A sztár mindenhol büszkén hirdeti, ahol nagyszerű alakjáról kérdezik, hogy ő a tiszta életmódra szavazott, amikor második gyermeke után szinte mindent megpróbált, de semmi sem hozott számára olyan jelentős eredményt, mint a Clean Eating, melynek részeként rengeteg nyers ételt fogyaszt, és ahol csak tudja, ott elkerül minden mesterséges adalékanyagot.

Mint közismert róla, imádja a vegyes zöldségsalátát, a csirkét, valamint a szezámmagos lazacot, melyek a tiszta étkezést követők számára egyáltalán nem tiltott élelmiszerek, éppen ellenkezőleg. Hogy mégis miben változtatta meg a színésznő életét ez az életmód? Csak elég ránézni! Tökéletes alak, kicsattanó egészség, vidámság, maximális, melyek összességében hozzájárultak a híresség sikeréhez, hiszen nem betegeskedéssel töltötte az elmúlt éveket, hanem karrierjének folyamatos építésével, melyet jelentős mértékben életmódjának köszönhet.

Jennifer Aniston

Hogy mitől van olyan fiatalos és kirobbanó formában ötvenen túl Jennifer Aniston? Bizonyára mindenki kitalálta már: a tiszta életmódtól! Bár ő maga soha nem állította magáról, hogy a Clean Eating elkötelezett híve, azaz néha-néha előfordul, hogy vétkezik, ellenben azt nagyon sok interjúban kiemelte már korábban, hogy a mindennapokban megpróbál a lehető legtisztábban táplálkozni annak érdekében, hogy jó alakját és jó formáját megőrizze. Kifejezetten nagy kedvencei a zöldségfélék és a saláták, de mivel nagyon imádja a tésztaételeket, ezért érthető, hogy miért nem hirdeti feltétel nélkül a Clean Food szeretetét, még ha mindent meg is tesz azért, hogy ezt az utat kövesse.