Citromos-olajbogyós csirke
Nyári hangulat a télben: villámgyors és elképesztően finom citromos-olívabogyós csirke.
Előkészület: 10 minutes minutes
Főzés: 30 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Mediterrán
Kulcsszó: citrom, csirke, olajbogyó
Tálalás: 2 fő
Kalória: 800kcal
Cost: 2500
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 250 g csirkemell
- 2 dl zabtejszín
- 1 dl citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 15 szem olívabogyó
- 1 szál rozmaring
- 5 ek olívaolaj
- 1 csipet só, bors
- 1 dl víz
- 1 tk keményítő
A csirkét megmosd meg, töröld szárazra majd kisebb darabokra vágd fel.
Tedd egy tálba és az egészet locsold meg pár evőkanál olívaolajjal, citromlével. Sózd, borsozd, majd finoman forgasd összes és hagyd állni, amíg a többi hozzávalót előkészíted.
Szeleteld fel a fokhagymákat, az újhagymát és az olajbogyókat. Lehet készíteni zöld vagy fekete színűvel is. Valamint, ha szeretnéd, hogy látványosabb legyen, használd mindkettőt vegyesen. A rozmaringot aprítsd fel. Használhatsz szárított rozmaringot is.
A keményítőt keverd ki a vízzel.
Kevés olívaolajon kezd el dinsztelni a hagymákat. Amikor ezzel megvagy, add hozzá a csirkemellet.
Amikor a csirkemell átsült, add hozzá az olívabogyókat és pár percig süsd őket..
Öntsd a zabtejszínt a csirkére ,add hozzá a rozmaringot és fedő alatt addig párold készre.
Amikor a csirkemell teljesen puhára főtt. Sűrítsd be a szószt a keményítős vízzel és a maradék citromlével locsold meg.
kalória: 800kcal | szénhidrát: 37g | fehérje: 31g | zsír: 60g | telített zsír: 13g | koleszterin: 80mg | rost: 1g | cukor: 8g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]