Köleskoch
A köleskoch tojás-, tej- és gluténmentességével szinte bárki számára fogyasztható és egészséges desszert.
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 30 dkg köles +másfélszeres mennyiségű víz
- 3 dl növényi tej mandula, rizs vagy kókusz
- 1 db bio citrom héja
- 1 db vanília kikapart belseje
- 2 evőkanál lenmag/lenmagpehely
- 2 evőkanál lenmagliszt +0,5 dl víz
- 2 evőkanál útifűmaghéj
A kölest alaposan megmossuk, és másfélszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Amikor elfőtt a víz, hozzáadjuk még a növényi tejet, és teljesen puhára főzzük.
Mikor kész, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és jól elkeverjük.
Egy kisebb méretű tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és a masszát elterítjük benne. 180 fokon 50-70 perc alatt megsütjük.
Sütés után szeletelve házi lekvárral, vagy üresen kínáljuk.
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]