Go Back

Köleskoch

A köleskoch tojás-, tej- és gluténmentességével szinte bárki számára fogyasztható és egészséges desszert.
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 30 dkg köles +másfélszeres mennyiségű víz
  • 3 dl növényi tej mandula, rizs vagy kókusz
  • 1 db bio citrom héja
  • 1 db vanília kikapart belseje
  • 2 evőkanál lenmag/lenmagpehely
  • 2 evőkanál lenmagliszt +0,5 dl víz
  • 2 evőkanál útifűmaghéj

Elkészítés

  • A kölest alaposan megmossuk, és másfélszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Amikor elfőtt a víz, hozzáadjuk még a növényi tejet, és teljesen puhára főzzük.
  • Mikor kész, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és jól elkeverjük.
  • Egy kisebb méretű tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és a masszát elterítjük benne. 180 fokon 50-70 perc alatt megsütjük.
  • Sütés után szeletelve házi lekvárral, vagy üresen kínáljuk.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]