Előkészület: 40 minutes minutes
Elkészítés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 270kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 4 édesburgonya közepes - nálunk 550g
- 1 dl olívaolaj
- 1/4 csésze vörös borecet
- 1 kaliforniai paprika közepes, felszeletelve
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál narancshéj reszelve
- 2 szál zöldhagyma apróra vágva
- 1 marék mentalevél apróra vágva
- 1 teáskanál só
- 1 csipet bors őrölt
- 1 csipet chili
- 0.5 csésze mazsola opcionális
Melegítsd elő egy sütőt 200 fokra. Közben hámozd meg az édesburgonyát és vágd nagyjából egyforma falatnyi szeletekre. Olívaolajjal kenj meg egy tepsit és helyezd bele a szeleteket.Szitálj rá még némi olajat és szórd meg sóval, borssal. Kb. 30 perc alatt süsd készre, de figyelj, mert sütés közben nem árt, ha megfordítod a szeleteket.
Amíg a batáta sül készítsd el az öntetet! Tedd egy turmixgépbe a maradék olívaolajat, az ecetet, a kaliforniai paprika felét, narancshájat, az őrölt köményt, sót és borsot. Turmixold el jó alaposan, hogy minél egyenletesebb legyen.
Az elkészült burgonyát forgasd össze a zöldhagymával, a maradék paprikával, a mentával, chillivel, mazsolával és az öntettel.
kalória: 270kcal | szénhidrát: 29g | fehérje: 4g | zsír: 17g | rost: 5g | cukor: 5g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]