Pikáns csirkemell karfiolrizzsel
Előkészület: 40 minutes minutes
Elkészítés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Gourmet, Klasszikus, Mediterrán, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 351kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 400 g csirkemell
- 1 db lime
- 1 dl joghurt (zsírszegény )
- 600 g karfiol
- 1 evőkanál kókuszsír
- 100 g póréhagyma
- 1 kiskanál só
- 2 g metélőhagyma
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zöldségeket megmossuk, a póréhagymát és a metélőhagymát vékony karikákra vágjuk, a karfiolt rózsáira bontjuk. A csirkét 4 szeletbe vágjuk. A lime-ot kicsavarjuk.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a lime levével összekevert joghurtba forgatjuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
A karfiolt konyhai aprítógépbe tesszük és kb. rizs méretűre turmixoljuk.
A zsír felén, közepes tűzön 2-3 perc alatt megpároljuk a póréhagymát, hozzáadjuk a karfiolt, felöntjük 0,5dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kb. 4-5 perc alatt puhára pároljuk.
A megmaradt zsíron serpenyőben oldalanként 5-6 percig sütjük a húst, majd az előmelegített sütőben további 9 perc alatt készre sütjük.
A karfiollal összeforgatjuk a snidlinget és tányérra rendezzük a hús szeletek mellé.
kalória: 351kcal | szénhidrát: 10g | fehérje: 55g | zsír: 9g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]