Go Back
+ servings

Rukkolapesztós csirke édesburgonya pürével

Az édesburgonya egy kifejettem diétásnak számító, rostokbanés számos tápanyagban gazdag szuper gyökérzöldség. A rukkola pedigemésztést segítő hatású, ebből készítjük a pesztót a csirkéhez. Elkészítéseegyszerű, viszonylag olcsó, így a mindennapok kedvence is lehet.
Előkészület: 45 minutes
Elkészítés: 45 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Amerikai, Egzotikus, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 1144kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

A csirkéhez

  • 400 g csirkemell filézve
  • 70 g rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál fenyőmag vagy napraforgó / hántolt mandula
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 teáskanál citromlé

Az édesburgonyapüréhez

  • 400 g édesburgonya
  • 2.5 dl kókusztej 100%-os
  • 0.5 teáskanál
  • 1 csipet cayenne bors
  • 0.5 teáskanál fehérbors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

  • Első lépésként melegíts elő egy sütőt 250 fokra. Az édesburgonyát hámozás és zsiradék NÉLKÜL kezd el sütni. Vastagságtól függően 25-40 percig. Villával ellenőrizd és akkor kell kivenned, ha már belül is szép puha. Érdemes picit előre dolgozni vele, mert amikor elkészült 10-15 percig hagyni kell hűlni, hogy a pürét elkészíthesd.
  • Amíg az édesburgonya sül készítsd el a rukkolapesztót. A rukkolát mosd meg és egy aprítógéppel krémesítsd össze az összes többi hozzávalóval együtt. (Ha igazán ínyenc vagy a fenyőmagot előzőleg megpiríthatod). Fenyő mag helyett készítheted hántolt napraforgómaggal, vagy mandulával is.
  • Egy csirkemellet enyhén sózd meg és kevés kókuszzsíron kezd el sütni úgy, hogy fél percenként megfordítod. Az utolsó két percben alacsonyabb lángon süsd és kend meg az előzőleg elkészített rukkolás pesztóval, hogy picit egybesüljön az ízével.
  • Ha elkészült az édesburgonya és már picit le is hűlt, akkor szedd le a héját, tedd egy nagyobb tálba, adj hozzá a kókusztejet, a fűszereket és habverővel dolgozd krémesre. Kókusztejnél fontos, hogy valódi, 100%-osat használj. Tehát a sűrű kókusztejet, a kókuszitalok és "light" hígítmányok nem alkalmasak. (Ha szereted, nyugodtan elkészítheted joghurttal is.)
  • Tálalás előtt a csirkét kend meg vastagabban a maradék rukkolapesztóval. Fogyaszd önmagában ebédre bármikor, vagy diétán kívül vacsorára, Vedd figyelembe, hogy ebben a receptben megadott mennyiségek 2 nagy (férfi) adagra vontakoznak és neked esetleg kisebb adagra lesz szükséged.

Tápanyagok

kalória: 1144kcal | szénhidrát: 44g | fehérje: 54g | zsír: 20g | rost: 14g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]