Go Back
+ servings
Reform harcsapaprikás hajdina tésztával

Diétás harcsapaprikás

Ezt az ínycsiklandó harcsapaprikást még a legszigorúbb fogyókúra alatt sem kell kihagynod!
Előkészület: 45 minutes
Elkészítés: 45 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Magyaros
Tálalás: 4 adag
Kalória: 310kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 500 g harcsa filé
  • 200 g hajdina tészta
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál pirospaprika őrölt
  • 1 dl kókusztej
  • 1/2 teáskanál tápióka keményítő

Elkészítés

  • Előkészületek: A vöröshagymát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre. A halfiléket mindkét oldalukon besózzuk. A főzés során szükség lesz egy serpenyőre és egy lábosra, valamint legalább 2 nagy lapos tányérra.
  • A halfilét 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd vékonyan zablisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, majd a zablisztes halszeleteket 1 percig sütjük. Fontos, hogy ne süsd tovább, éppen csak meg kell pirítani. Tegyük konyhai papírtörlőre, hogy a zsiradékot felszívja.
  • Egy lábasban egy kevés kókuszzsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a paradicsomot és a paradicsompürét, és ismét lángon pároljuk.
  • Ha a paradicsom szétfőtt felöntjük 3 dl vízzel és felforraljuk, majd beletesszük a halszeleteket és alacsony lángon főzzük tovább. A 3 dl vizet nyugodtan add hozzá, még akkor is ha levesesnek tűnik, mert a habarással sűrűbb lesz.
  • Amint a lábosba került a hal azonnal elkészítjük a habarást, hiszen innentől kezdve 5 percig főzhetjük csupán. Ehhez a kókusztejet, a zablisztet és a tápióka keményítőt alaposan elkeverjük. Amint kész hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a habarást az ételhez. Ez azt jelenti, hogy a paprikás szaftjából 2 kanállal a habarásba teszünk így elkerülhető, hogy a liszt főzéskor becsomósodjon. Óvatosan, a halszeleteket elkeverjük, majd lefedve 2-3 perc alatt készre fűzzük. (Fontos, hogy valódi kókusztejet használj! A kókuszalapú italok, mint az Alpro, stb.. nem alkalmasak. Ha a szaftot kicsit hígabban szereted a tápióka keményítőt elhagyhatod.)
  • A harcsapaprikáshoz mi köretként hajdina tésztát adtunk, mely egy sokkal egészségesebb, lisztmentes megoldás. De kipróbálhatjátok kedvenc diétás tésztáitokkal is, mint pl kölestésztával, vagy üvegtésztával.

Tápanyagok

kalória: 310kcal | szénhidrát: 30g | fehérje: 33g | zsír: 8g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]