Sertéskaraj serpenyős zöldségekkel
Előkészület: 1 hour hour
Elkészítés: 1 hour hour
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 476kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 400 g sertéskaraj
- 1 evőkanál zabliszt
- 1 csipet szerecsendió
- 1 cukkini
- 2 paradicsom
- 6 db gomba
- 1 kaliforniai paprika
- 6 szelet édesburgonya
- 1/2 citrom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fokhagyma
- só
- bors
Előkészületek: A karajt kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A zöldségeket megmossuk és rusztikus, nagyobb szeletekre vágjuk. Kivéve az édesburgonyát, amit vékonyra érdemes szelni. (Én 3-4 mm-es, félkör alakúra vágtam.) Minden zöldséget előre sózz meg, ez alól szintén kivétel az édesburgonya.
A karajszeleteket klopfoljuk egyenletes, 5-7 mm vastagságra. (Érdemes klopfolás közben frissentartó fóliával leborítani a húst, így egyben marad és magad sem kened össze.)
A húst mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk. A zablisztet a szerecsendióval elkeverjük és enyhén megszórjuk vele a húst. A zablisztet ugyan ki lehet hagyni, de ha nem vagy szigorú diétán, akkor érdemes így készíteni, hiszen ezzel együtt is alapvetően szénhidrátszegény marad az étel. A liszt azért jó, mert egy védőréteget képez sütés közben így benntartva a zamatos ízeket. A picit pirult zabliszt ráadásul kellemes extra ízt is ad.
Egy nagyobb grillserpenyőt vékonyan kenj ki egy minimális zsiradékkal. Amikor felhevült, közepes lángon süsd a szeleteket oldalanként kb. 5-6 percig. Sütés közben ne mozgasd!
Miközben a hús sül, a zöldségeket egy forró, szintén vékonyan kikent serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, majd magas lángon 1-2 percenként rázva sütjük, közben borsozzuk. Ha roppanósan szereted, elég 5 percig sütni, ha kicsit puhábban akkor tovább, azonban az utolsó két percben add hozzá a fél citrom levét. Amikor elkészült, vedd le a lángról, add hozzá a frissen felaprított petrezselymet és saját hőjében forgasd át. (Tipp: Még finomabb, ha pár másodpercig lángolva flambírozod. Ha szereted és a diétádba belefér, a zöldségekhez egy teáskanál tisztított vajat (ghít) is adhatsz.)
Fogyaszthatod frissen, ebédre, vagy egy könnyed edzés után „töltésként”, esetleg délután, legalább három órával lefekvés előtt.
kalória: 476kcal | szénhidrát: 32g | fehérje: 53g | zsír: 13.5g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]