Mi az a Clean Eating?
Tiszta Étkezés. A Clean Eating Magyarország azt tűzte zászlajára, hogy összegyűjti a finom, könnyen elkészíthető, egészséges ételek receptjeit.
Oldalunkon rendszeresen osztunk meg táplálkozási tippeket, recepteket, ételötleteket(foodspiráció), #cleankaja beküldéseket! Nézz szét receptjeink között, olvass bele legújabb írásainkba! Ha tetszik, nézd meg a Clean Eating Programot is ide kattintva!
Kedvenc receptjeink
Céklás bulgur rizottó recept
A rizottó elkészítési technológiát alkalmazva pedig ugyanolyan krémes állagot tudunk elérni, amit egy jó rizottótól elvárnánk.
Diétás Naan kenyér házilag
Diétás Naan kenyér házilag. Fogyaszd a nap során bármikor (az lefekvés előtti órákat kivéve) köretként, snack helyett.
Clean burger édesburgonya chipsel
Receptünkben bemutatjuk, hogyan készíts isteni finom, valódi hamburgerhúst csak természetes összetevőkből.
Mediterrán tőkehal
Mediterrán tőkehal. A tőkehal naturális íze miatt az egyik legnépszerűbb halfaj. Ideális választás lehet, ha kezdő halfogyasztó vagy.
Legolvasottabb írásaink
Milyen a jó reggeli?
Milyen reggeli jó egy egészséges szervezet számára? Mire érdemes odafigyelni? Melyek a leggyakoribb hibák a reggelik kapcsán?
Mivel édesítsünk? – édes ízélmény, egészségesen
Cukrokat nem alkalmazunk a Clean Eating recepteknél, cukorhelyettesítőket, édesítőszereket viszont igen. Milyen lehetőségeink vannak?
Élelmiszerek rost tartalma – táblázat
Élelmi (diétás) rostnak nevezzük a táplálékunkban lévő, nem emészthető anyagokat, amelyek az emésztő enzimek hatásával szemben ellenállóak, vagyis az emésztő enzimek nem képesek ezeket felszívódásra alkalmas
Legfrissebb írásaink
Minikurzus: a Clean Eating alapjai
Kezdj mindent az alapoktól! Minikurzusunk 3 előadásból áll, a következő témakörökben: Az életmódváltás mentális hatásai, Táplálkozási alapismeretek és Táplálkozás új alapokon: M.I.T. eszel? – Nézd meg videóinkat!
A zöldség, aminek a levelét is bátran fogyaszd – bemutatjuk a karalábét!
Az ásványi anyagban meglepően gazdag zöldséget szinte egész évben megtalálod a piacokon. A kiadós levesek alapkellékének számító karalábé számtalan módon fogyasztható.
Egy csodanövény, ami a legerősebbeket is megríkatja
Bajuszos, bunkós, sötét, hegyi, érdes, szarvas, illatos, sárga, vöröses – ők bizony mindannyian egy családhoz tartoznak: a hagymák családjához. Ez a fantasztikus növény sokkal többet tud, mint azt a legtöbben gondolnánk.
A jó bélrendszer – A testsúly, a hangulat és a hosszú távú egészség irányítása
Justin Sonnenburg and Erica Sonnenburg könyvében feltárja az emberi bélrendszer lenyűgöző működését. A bélrendszerben hemzsegő az élő baktériumok segítenek az ember fizikai és mentális egészségének megteremtésében.
Az éléskamra alapkelléke, ami minden étrendben megállja a helyét
A bab már évezredek óta része az emberi kultúrának. Tápértéke kiváló, felhasználási módja pedig rendkívül változatos. Mit érdemes tudni a babról? Olvasd el cikkünket.
Miért sóvárgunk az édesség után?
Ha napközben Te is többször tapasztalod, hogy kívánsz valami édeset, tudd, hogy ezzel nem vagy egyedül. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel véget lehet vetni a sóvárgásnak. Hogyan? Cikkünkből mindent megtudsz a kívánósságról és annak leküzdéséről.