Cukkini spagetti zöldséges paradicsomszósszal
Büntetlen olasz életérzés! Egy szuper egészséges étel olyanok számára, akik épp barátkoznak zöldségekkel és imádják az olasz konyhát.
Előkészület: 35 minutes minutes
Főzés: 20 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Olasz
Kulcsszó: alacsony szénhidrát, cukkini, diéta, paradicsom
Tálalás: 2 people
Kalória: 182kcal
Cost: 1500-2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
Zöldséges paradicsomszósz
- 350 g cukkini nyers
- 60 g paradicsom sütőben megsütve
- 50 g répa
- 40 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál oliva olaj
- 1,5 dl víz
- 1 teáskanál rozmaring Ha nincs friss rozmaringunk, használjunk szárítottat.
- 1 teáskanál oregánó Ha nincs friss oregánónk, használjunk szárítottat.
- 1 só
- 1 bors
Sült paradicsom elkészítése
Először is melegítsd elő 200 fokra a sütőt.
A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, a nagyobbakat negyedeld. Rakd egy tálba, locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd és szórd rá a felaprított rozmaringot.. Majd egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, pakold rá a paradicsomot.
Tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe és süsd kb. 30 percig − amíg a paradicsomok összeesnek, sőt a héjuk kicsit elszíneződik és isteni illatok lepik el a konyhádat.
Cukkini spagetti elkészítése
A megmosott cukkini két végét levágod, majd hosszú, vékony spagetti tészta formájú szeleteket vágsz belőle.
A legkönnyebb, ha beszerzel egy zöldség spirálozót. Ez egy ceruzahegyezőhöz hasonlóan használható kis műanyag eszköz, amit pár ezer Ft-ért szerezhetsz be. Ha nincs ilyen kütyüd, akkor vastagabb sajtreszelőn hosszanti irányban lereszelheted, jó hosszú mozdulatokkal a zöldséget, vagy klasszikus tökgyalut is használhatsz. Viszont a legegyszerűbb mód, ha egy zöldséghámozóval vékony szeletekre vágsz a zöldségből, majd éles késsel vékony csíkokra szeleteled.
Egy tapadásmentes serpenyőben, egy evőkanálnyi olívaolajat hevítesz és magas lángon, gyors mozdulatokkal átforgatod rajta a nyers cukkini tésztát. Így hő hatására elveszíti nyers állagát, de nem mállik szét.
Zöldséges paradicsomszósz elkészítése
Egy tapadásmentes serpenyőben egy evőkanál olívaolajon kezd el pirítani a fokhagymát és a hagymát. Amíg pirul a hagyma, addig egy sajtreszelőn reszeld le a répát és aprítsd fel a paprikát
Amikor aranybarnára a pirultak a hagymák, add hozzá a répát és kb. 3 perc múlva a paprikát is. Alacsony lángon pirítsd őket további maximum 5 percig.
A megpirult zöldséges keverékhez add hozzá a sült paradicsomokat és önts hozzá 1,5 dl vizet. Ízesítsd oregánóval és, ha úgy érzed még szükséges, sóval, borssal.
Kis lángon, kevergetve addig főzd a szószt, amíg felforr. Végül a cukkini spagettire tálalva fogyaszt bűntudat nélkül.
kalória: 182kcal | szénhidrát: 12g | fehérje: 3g | zsír: 15g | telített zsír: 2g | rost: 4g | cukor: 7g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]