Balzsamecetes sült zöldségek és gyümölcsök
Ez a recept tökéletes jolly joker fogás, hiszen az őszi-téli szezonális zöldségek és gyümölcsök felhasználásával készül. Bátran kombináljuk a gyümölcsöket a zöldségekkel hiszen ízekben és textúrákban gazdag fogások kerekednek belőlük.
Előkészület: 20 minutes minutes
Főzés: 40 minutes minutes
Típus: Vacsora
Konyha: Vegetáriánus
Kulcsszó: ősz, vacsora, vegetárianus
Tálalás: 2
Kalória: 481kcal
Cost: 1000
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 1 darab cékla
- 1 darab édesburgonya
- 1 darab répa
- 1 darab alma
- 1 darab körte
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Mézes balzsamecet
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál méz
- 1 csipet só, bors
- 1 kiskanál kakukkfű, rozmaring, oregánó
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
A zöldségeket, gyümölcsöket alaposan mosd meg, amit kell, tisztítsd meg.
A megmosott, meghámozott hozzávalókat vágd egyenlő nagyságú darabokra. A sütési idő szempontjából fontos, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek!
Egy tálban keverd össze az olívaolajat a mézzel és a balzsamecettel majd add hozzá a sót, a borsot és a fűszereket.
Locsold az öntetet a zöldségekre és kézzel kicsit forgasd össze, hogy a mézes, fűszeres olaj mindenhol befedje őket.
Szórd a zöldségeket a tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást a szeletek
Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe és 30-40 percig süsd időközönként átkeverve, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljanak.
Amikor kívül szép pirosak, ropogósak, belül puhák, könnyen áthatol rajtuk egy hegyes kés, vedd ki a sütőből.
kalória: 481kcal | szénhidrát: 86g | fehérje: 7g | zsír: 15g | telített zsír: 2g | rost: 14g | cukor: 36g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]