Mi az a Clean Eating?
Tiszta Étkezés. A Clean Eating Magyarország azt tűzte zászlajára, hogy összegyűjti a finom, könnyen elkészíthető, egészséges ételek receptjeit.
Oldalunkon rendszeresen osztunk meg táplálkozási tippeket, recepteket, ételötleteket(foodspiráció), #cleankaja beküldéseket! Nézz szét receptjeink között, olvass bele legújabb írásainkba! Ha tetszik, nézd meg a Clean Eating Programot is ide kattintva!
Kedvenc receptjeink
Chimichurri 2 változatban
A szórakoztató nevű chimichurri egy dél-amerikai eredetű öntet melyet Argentínában. Tele van egészséges mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal.
Szupervékony diétás pizza
Szupervékony diétás pizza. Mai receptünk gluténmentes, olajmentes, tojásmentes, és persze extra fogyókúrás.
Cukkinis palacsinta
Mi nagyon szeretjük a cukkinit minden formájában. Idén sok volt otthon a cukkini, úgyhogy volt időm a töltött, grillezett és egyéb kedvelt verziókon kívül a
Legolvasottabb írásaink
A csicseriborsó hatása + fogyasztási tippek
A csicseriborsó Indiában, Marokkóban, Dél-Amerikában és Afrika számos országában közkedvelt hüvelyes, mely hazánkban inkább a reformtáplálkozás népszerű alapanyaga. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, így vegánok
Élelmiszerek rost tartalma – táblázat
Élelmi (diétás) rostnak nevezzük a táplálékunkban lévő, nem emészthető anyagokat, amelyek az emésztő enzimek hatásával szemben ellenállóak, vagyis az emésztő enzimek nem képesek ezeket felszívódásra alkalmas
Mivel édesítsünk? – édes ízélmény, egészségesen
Cukrokat nem alkalmazunk a Clean Eating recepteknél, cukorhelyettesítőket, édesítőszereket viszont igen. Milyen lehetőségeink vannak?
Legfrissebb írásaink
Madársaláta, a csodás gyomnövény
A más néven ‘galambbegy’ salátaként is ismert növény valóban gyomnövényként terem Európa legnagyobb részén, Skandináviától kezdve egészen a Kaukázusig megtalálható.
Minikurzus: a Clean Eating alapjai
Kezdj mindent az alapoktól! Minikurzusunk 3 előadásból áll, a következő témakörökben: Az életmódváltás mentális hatásai, Táplálkozási alapismeretek és Táplálkozás új alapokon: M.I.T. eszel? – Nézd meg videóinkat!
A zöldség, aminek a levelét is bátran fogyaszd – bemutatjuk a karalábét!
Az ásványi anyagban meglepően gazdag zöldséget szinte egész évben megtalálod a piacokon. A kiadós levesek alapkellékének számító karalábé számtalan módon fogyasztható.
Egy csodanövény, ami a legerősebbeket is megríkatja
Bajuszos, bunkós, sötét, hegyi, érdes, szarvas, illatos, sárga, vöröses – ők bizony mindannyian egy családhoz tartoznak: a hagymák családjához. Ez a fantasztikus növény sokkal többet tud, mint azt a legtöbben gondolnánk.
A jó bélrendszer – A testsúly, a hangulat és a hosszú távú egészség irányítása
Justin Sonnenburg and Erica Sonnenburg könyvében feltárja az emberi bélrendszer lenyűgöző működését. A bélrendszerben hemzsegő az élő baktériumok segítenek az ember fizikai és mentális egészségének megteremtésében.
Az éléskamra alapkelléke, ami minden étrendben megállja a helyét
A bab már évezredek óta része az emberi kultúrának. Tápértéke kiváló, felhasználási módja pedig rendkívül változatos. Mit érdemes tudni a babról? Olvasd el cikkünket.