Édesburgonyás vöröslencse főzelék
Hideg napokra egy kis comfortfood.
Előkészület: 5 minutes minutes
Főzés: 25 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus
Kulcsszó: édesburgonya, vegán, vöröslencse
Tálalás: 2
Kalória: 462.6kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 150 g vöröslencse
- 100 g édesburgonya
- 1 db hagyma
- 1 db fokhagyma
- 4 dl víz
- 2 dl növényi tejszín
- 1 mk kurkuma
- 1 mk rómia kömény
- 1 mk füstölt paprika
- 1 mk só, bors
- 1 ek oliva olaj
Előkészítjük az összetevőket: a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Majd hozzáadjuk az édesburgonyát és pár alatt összepirítjuk őket.
Amikor az édesburgonya egy kis színt kapott hozzáadjuk a vöröslencsét és a fűszereket. Összekeverjük és felöntjük vízzel majd fedő alatt közepes hőmérsékleten 10 percig főzzük.
Amikor már az édesburgonya is félig megfőtt (még nem puha, de már vágható az állaga), a főzelékünk negyedét kiszedjük és összepürésítjük a növényi tejszínnel. Ezzel a pürével sűrítjük be a főzeléket.
Az önmagával való sűrítés után megvárjuk amíg újra felfő és tálalhatunk is.
kalória: 462.6kcal | szénhidrát: 67.2g | fehérje: 21g | zsír: 8.3g | telített zsír: 1.2g | rost: 25.7g | cukor: 11.9g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]