Túró-csirkemell fasírt bulgur bizivel recept
Ismét egy újabb klasszikus fogás clean eating verzióban, éljen a konyhai kreativitás!
Előkészület: 40 minutes minutes
Főzés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: bulgur, csirkemell, cukorborsó, fasírt, fehérjedús, túró
Tálalás: 4
Kalória: 457.1kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 500 g darált csirkemell
- 150 g túró
- 50 g újhagyma
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek zabpehely liszt
- 1 tk só, bors
- 1 csokor petrezselyem
Bulgur-bizi
- 400 g borsó
- 150 g bulgur
- 1 tk só, bors
- 1 csokor petrezselyem
A hozzávalókat készítsd elő: aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a petrezselymet.
A darált húst dolgozd össze a túróval és a többi hozzávalóval. Tedd a masszát fél órára hűtőszekrénybe és hagyd egy kicsit állni.
Vizes kézzel apró kis golyócskákat formázz belőle, majd sütőben 180-200 fokon kb. 40 perc alatt süsd aranybarnára.
A bulgurt dupla mennyiségű vízben főzd meg, majd a főzési idő felénél add hozzá a borsót is.
kalória: 457.1kcal | szénhidrát: 49g | fehérje: 38.8g | zsír: 12.9g | telített zsír: 3.7g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 144.3mg | rost: 12.7g | cukor: 7.2g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]