Sült libacomb recept batátapürével
Márton napra egy klasszikus magyaros recepttel készültünk, a sült libacombhoz batátapürét készítünk
Előkészület: 1 hour hour
Főzés: 3 hours hours 30 minutes minutes
Elkészítés: 4 hours hours 30 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Magyaros
Kulcsszó: batáta, batátapüré, édesburgonya, liba, libacomb, sült libacomb
Tálalás: 2
Kalória: 153.5kcal
Cost: 3000
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 2 db libacomb
- 4 fej lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- rozmaring
- majoranna
- kakukkfű
A batátapüréhez
- 2 db batáta
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- 1 tk szerecsendió
- citromlé
Libacomb
A libacombokat alaposan megtisztítjuk, az esetleges pihéket kitépkedjük, majd óvatosan beirdaljuk a bőrt úgy, hogy a húst lehetőleg ne vágjuk meg
Serpenyőben nagy lángon mindkét oldalt néhány perc alatt kérgesítjük - ettől lesz finom rogopós a végeredmény
A combokat kivesszük, és a karikára vágott lilahagymával megágyazunk (ha a serpenyő nem "sütőbarát", akkor egy jénaiban fogjuk sütni), visszatesszük a combokat, majd a maradék hagymakarikákat és a fokhagyma-gerezdeket rászórjuk a tetéjre
Batátapüré
A megpucolt és nagyobb kockára vágott édesburgonyát sós vízben megfőzzük
Figyeljük, mert hamar készen van, és nem szeretnénk, ha szétfőne
Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citrom levét, valamint a szerecsendiót, majd krumplitörővel egyenletesre törjük
kalória: 153.5kcal | szénhidrát: 5.1g | fehérje: 5.3g | zsír: 12.8g | telített zsír: 5.2g | többszörösen telített zsír: 1.2g | egyszeresen telített zsír: 5.5g | koleszterin: 24mg | rost: 0.8g | cukor: 1.1g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]