Narancsos kacsamell párolt-sült zöldségekkel
Ez a recept a csíkokról is szól: minden hozzávalót csíkokra vágunk, és úgy készítjük el. A narancs pikáns ízt kölcsönöz a kacsának
Előkészület: 30 minutes minutes
Főzés: 1 hour hour
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Magyaros
Kulcsszó: édesburgonya, kacsa, kacsamell, narancsos kacsa, sült zöldség
Tálalás: 3
Kalória: 348.6kcal
Cost: 2000
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
Kacsához
- 2 db bőrös kacsamell
- 1 db narancs
- 1 ek olíva olaj
- só
- bors
Zöldségkörethez
- 1 db batáta
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0,5 db póréhagyma
- 1 db tv paprika
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
A zöldségeket és a narancsot vágjuk csíkokra. A répát és batátát hámozóval érdemes szelni, hogy minél vékonyabb legyen.
Jól felhevített serpenyőbe evőkanálnyi olajat teszünk, majd ezen megkérgesítjük a kacsamelleket. Forgatás előtt sózzuk, borsozzuk, majd a másik oldalt is fűszerezzük.
A melleket a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk.
A kacsamellhez használt serpenyőbe dobáljuk a csíkozott zöldségeket puhulási sorrendben - fehérrépa, sárgarépa, hagyma, paprika, édesburgonya.
Egy másik serpenyőben olajon karamellizálni kezdjük a narancsszeleteket. Közben a zöldségeket fedjük le, hogy párolódjon.
Két perc után a kacsamell-csíkokat dobjuk rá a narancsra, és magas lángon süssük át.
Néha megkavarjuk mindkét serpenyő tartalmát - ha a narancsos kacsa levet ereszt, csorgassuk rá a zöldségekre.
Serving: 300g | kalória: 348.6kcal | szénhidrát: 23.9g | fehérje: 28.6g | zsír: 15.4g | telített zsír: 3.1g | többszörösen telített zsír: 1.9g | egyszeresen telített zsír: 8.4g | koleszterin: 102.7mg | rost: 4.7g | cukor: 9.3g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]