Frankfurti leves recept
Forró leves az őszi napokra. Ráadásul a frankfurti leves clean köntösben, katt a receptre és készítsd el már ezen a hétvégén!
Előkészület: 10 minutes minutes
Főzés: 40 minutes minutes
Típus: Leves
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: frankfurti, leves, ősz
Tálalás: 2
Kalória: 292kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 1 db burgonya
- 1 fél fej vöröshagyma
- 2 fb sárgarépa
- 1 szál zeller
- 1 fél fej kelkáposzta
- 1 db fokhagyma
- 1 pár GM virsli
- 150 g joghurt
- 1 ek keményítő
- 0.5 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk majoránna
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk só, bors
- 1 l viz
A félbevágott vöröshagymát és a karikára vágott répát az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát is.
A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát valamint ízesítjük, köménymaggal, majoránnával, ízlés szerint zúzott fokhagymával.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor a zöldségek félig megpuhultak hozzáadjuk a felszeletelt kelkáposztát.
Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
Pár perc főzés után hozzáadjuk a joghurtos habarást. A joghurtot kikeverjük a keményítővel a levesből hozzámerünk 1-1 kanálnyit és elkeverjük vele, a műveletet addig ismételjük, amíg a joghurt hozzá nem melegszik a leveshez, ekkor hozzáöntjük. Pár perc alatt összefőzzük és tálalhatunk is.
kalória: 292kcal | szénhidrát: 50.9g | fehérje: 12.6g | zsír: 6.5g | telített zsír: 2.9g | többszörösen telített zsír: 0.8g | egyszeresen telített zsír: 2.4g | koleszterin: 19.9mg | rost: 12g | cukor: 14.1g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]