Rakott kelkáposzta recept
Egészséges comfort food
Előkészület: 10 minutes minutes
Főzés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: alacsony kalória, comfortfood, kelkáposzta, rakott
Tálalás: 4
Kalória: 305.7kcal
Cost: 3000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 350 g darált pulykamell
- 100 g bulgur
- 300 g kelkáposzta
- 1 db sárgarépa
- 1 szál angol zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 400 g görög joghurt
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk majoranna
- 20 g feta sajt
- 1 tk só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl víz
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a vöröshagymát , a répát és a zellert apróra vágjuk. A kelkáposztát megmossuk, nagyobb csíkokra vágjuk majd forrásban lévő sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
Közben a bulgurt sós vízben el kezdjük főzni.
Olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a répát, a zellert és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk.
Majd tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a majoránnát valamint a vizet. Ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal, és addig pároljuk amíg a víz eltűnik.
A megfőtt bulgurt hozzákeverjük a darált húsos raguhoz.
Ezután egy tűzálló tálat kikenjük olajjal és egymásra rétegezzük az összetevőket az alábbi sorrenden: alulra kerül a bulguros - darált husos ragut, majd erre kelkáposzta, ezután pár kanál joghurt és így tovább. Végül az egészet megszórjuk feta sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
kalória: 305.7kcal | szénhidrát: 31.3g | fehérje: 38.1g | zsír: 4.8g | telített zsír: 1.5g | többszörösen telített zsír: 1g | egyszeresen telített zsír: 1.2g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 57.6mg | rost: 5.1g | cukor: 4.4g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]