Hajdinafasírt
Fasírtot főzelékhez, salátához de akár hamburgerbe is szuper lehet.
Előkészület: 3 hours hours
Főzés: 30 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Magyaros
Kulcsszó: édesburgonya, fasírt, hajdina
Tálalás: 4
Kalória: 335.4kcal
Cost: 2500 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 250 g főtt hajdina
- 70 g főtt vörös lencse
- 40 g zabliszt
- 1 szál újhagyma
- 1 tk majoránna
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek víz
Édesburgonya püré
- 500 g édesburgonya
- 80 g spenót
- 1 tk só, bors
- 1 tk olívaolaj
A hajdinát beáztatjuk 2-3 órára.
Majd hajdinát és a vöröslencsét külön-külön megfőzzük, kb. kétszeres mennyiségű vízben, melyet sózunk. Leszúrjuk és hagyjuk őket kihűlni. Nem baj, ha szétfőnek tökéletes fasírt alap lesz.
A kihűlt hajdinát és a vörös lencsét az összes hozzávalóval együtt egy mixerbe rakjuk és egynemű masszává turmixoljuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk és sütőpapírral kibélelt sütőtálcán 180 fokon nagyjából 20 percig sütjük.
Fogyaszthatjuk salátával, ehetjük főzelékek mellé, de finom mártogatósokkal vagy jelen esetünkben spenótos édesburgonyapürével is.
kalória: 335.4kcal | szénhidrát: 49g | fehérje: 7.9g | zsír: 13.2g | telített zsír: 1.9g | többszörösen telített zsír: 1.8g | egyszeresen telített zsír: 8.9g | rost: 8.2g | cukor: 6.3g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]