Roston csirkemell bulgurral és párolt zöldségekkel
Egy klasszikus ebédvariáció, modern alapanyagokból. Talán így is lehetne jellemezni a csirkéből,bulgurból, édesburgonyából és friss zöldségekből készített főételt.
A csirkét vágjuk vékony szeletekre, majd ízlés szerint fűszerezzük meg sóval, borssal és egyéb fűszerkeverékekkel.
Ezt követően tegyünk fel főni a bulgurhoz annyi vizet, amely a kétszerese az elkészteni kívánt köretünknek. Miután a víz elérte a kellő hőfokot, öntsük rá a bulgurra, és hagyjuk 10 percig főni.
Az édesburgonyát vágjuk vékony szeletekre – a fagyasztott változatot értelemszerűen nem kell –, majd tegyük a sütőbe 200 fokon 20 percre.
A felszeletelt és beízesített csirkét tegyük kis olíva olajra (ne az extra szűz változatot használjuk), majd süssük magas hőfokon 3-4 percig. Ezt követően fordítsuk meg, és a másik oldalát is készítsük el ugyanígy.
A felszeletelt zöldségeket serpenyőben, fedél alatt pároljuk 10 percig, egy kis olívaolajba forgatva. Igény esetén egy kis natúr joghurttal (só + bors) fel lehet dobni az ételt.
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!