Típus: Desszert
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 125 g köles
- 250 g túró (szírszegény)
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 1 rúd vanília kikapart belseje, vagy vanilia por
- 3 tojásfehérje
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál kókuszjoghurt joghurt
- 3 dl rizstej a főzéshez
- Stevia ízlés szerint
Főzd meg a kölest steviás rizstejben. (Természetese más természetes édesítővel is készítheted.) Várd meg amíg jó puhára fől és felszívja a maradék folyadékot.
Keverd el a túrót a két tojássárgájával, steviával és a vanília rúd kikapart belsejével, majd keverjük hozzá a köleshez.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd nagyon óvatosan a köleses masszába forgatjuk.
Egy jénai tálat kókuszzsírral vékonyan kikenünk, majd meghintjük a kókuszliszttel és beleöntjük a masszát.
Ízlés szerint gyümölcsöket, mazsolát, étcsokit is keverhetünk bele.
165 fokon 30 perc alatt megsül, de várjuk meg amíg kihűl, olyankor könnyebb szeletelni. Cukormentes lekvárral kínáljuk.
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]