Előkészület: 50 minutes minutes
Elkészítés: 50 minutes minutes
Típus: Desszert, Snack
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Nemzetközi
Tálalás: 8 adag
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 190 g GM zabliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 1 pohár joghurt (zsírszegény natúr )
- 2 evőkanál kókuszzsír olvasztva
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukormentes szilvalekvár
- 1 teáskanál fahéj
- édesítő ízlés szerint
A kókuszzsírt olvasszuk meg mikróban pár másodper alatt, majd a tojásokkal és az édesítővel együtt keverjük habosra.
A zablisztet, a kakaóport és a sütőport jól keverjük el egymással, majd a végén adjunk hozzá 1 teáskanál fahéjat.
A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos kókuszzsírt, a joghurtot és egy evőkanál szilvalekvárt. Keverjük össze alaposan.
Egy tepsit kenjünk ki kókuszzsírral és lisztezzük ki. Öntsük bele a masszát egyenletesen. A 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 30 perig, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kész és már hűlt egy kicsit, óvatosan borítsuk egy tányérra és vágjuk félbe vízszintesen.
Amíg még langyos, kenjük meg vastagon szilvalekvárral és fedjük be a tésztánk másik felével.
+ TIPP: Én a végén tettem rá még olvasztott cukormentes étcsokit és egy kis kókuszreszeléket. De ha porcukrosat szeretnél akkor némi nádcukort és arrowroot lisztet zúzz porcukor állagúra és szórd meg ezzel a szeleteket.
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]