Előkészület: 45 minutes minutes
Elkészítés: 45 minutes minutes
Típus: Desszert
Konyha: Amerikai, Francia, Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 10 szelet
Kalória: 216kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 250 d datolya
- 250 g mandula vagy dió
- 500 g túró zsírszegény
- 3 evőkanál joghurt zsírszegény
- 1 citrom leve
- 25 g étkezési zselatin
- 1 evőkanál eritritol
- 1 vanília kikapart belseje
- 1 csésze málna
A datolyát a mandulával daráljuk le és nyomkodjuk egy csatos tortaforma aljába. Tegyük egy bő fél órára hűtőbe szilárdulni, de közben elkészíthetjük a krémet.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a natúr joghurtot, majd ízesítjük eritritollal, vaníliával.
Egy citrom levét kifacsarjuk és lassú tűzön, óvatosan kevergetve elegyítjük az étkezési zselatinnal, majd amikor kész, félre rakjuk picit hűlni. Ha a zselatin elkezdett kocsonyásodni keverjük el a túrós joghurtos krémmel és a tortaalap tetejére simítjuk.
A málnát botmixerrel pürésítjük, majd a torta tetejére simítjuk.
Tipp.: Tegyél a tetejére nagyobb darab gyümölcsöket,e t6től szebb lesz és még finomabb
kalória: 216kcal | szénhidrát: 19g | fehérje: 15g | zsír: 11g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]