Előkészület: 15 minutes minutes
Elkészítés: 15 minutes minutes
Típus: Előétel, Leves
Konyha: Gourmet, Klasszikus, Mediterrán, Mexikói, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 140kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 500 g paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2 tv paprika lehet kaliforniai is
- 1 szál póréhagyma lehet vörös- vagy lilahagyma is
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó őrölt
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors őrölt
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot 2 percre forróvízbe helyezzük, majd kivéve könnyedén meghámozzuk. A zöldpaprikát kimagozzuk, az uborkát és a hagymát pedig kockákra vágjuk.
A felaprózott zöldségeket összekeverjük, majd adagonként 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a balzsamecetet, az olívaolajat, az oregánót, ízlés szerint sót és borsot. Mindezt felöntjük 7 dl jéghideg vízzel (még finomabb, ha van clean alaplé otthon), és jó alaposan átturmixoljuk. Ezután lefedjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a félretett zöldségkockákkal, kevés petrezselyemzölddel, esetleg teljes kiőrlésű pirítós kockákkal díszítjük.
kalória: 140kcal | szénhidrát: 10g | fehérje: 4g | zsír: 7g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]