Előkészület: 40 minutes minutes
Elkészítés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel, Snack, Vacsora
Konyha: Gourmet, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 2 adag
Kalória: 185kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 150 g cékla
- 1 sárgarépa
- 50 g petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma reszelve
- 2 evőkanál zabliszt
- 1 db tojás
- 1/2 teáskanál kömény
- 0.5 citrom leve
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál só vagy kicsit több
- 1 teáskanál bors
- csipet gyömbérpor opcionális
- 2 gerezd fokhagyma
Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só vont ki belőle.
Hasonlóan reszeld le a hagymát és a répát, valamint vágd apróra a petrezselyemzöldet. Az lereszelt zöldségeket jól keverd el az összes többi hozzávalóval (kivétel a zsiradék) és lefedve hagyd állni 10 percig. Ha kicsit nedves tegyél még hozzá zablisztet.
A kókuszzsírt forrósítsd fel egy serpenyőben. Kézzel formázz kis tócsnikat a céklás masszából és süsd oldalanként 3-3 percig. Kivéve tedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsírtól megszabadulj.
+tipp: Ha már jól megy akkor süthetsz nagyobb tócsnikat is palacsintasütővel, amiket változatosan megtöltve még finomabb ételt kapsz.
kalória: 185kcal | szénhidrát: 16g | fehérje: 7g | zsír: 10g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]