Előkészület: 40 minutes minutes
Elkészítés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 131kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 500 g zöldborsó
- 1 kápia paprika vagy piros kaliforniai
- 1 paradicsom
- 1 petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika fűszer
- 1/2 evőkanál kókuszzsír
- 1,5 teáskanál só
1. A vöröshagymát, a paradicsomot és a kápia paprikát apró kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre vágd fel és a petrezselyemzöldet pedig aprítsd fel. Egy lábasban nagy lángon forrósítsd fel a kókuszzsírt, majd tedd bele a vöröshagymát, a só felét és lassú kavargatás mellett süsd.
2. Ha a hagyma már félig üvegesre sült, vedd lentebb a lángot, add hozzá a kápia paprikát és a fokhagymát, és néha megkevergetve süsd addig, amíg a paprika megpuhul (kb 5 perc). Ha szükséges adj hozzá még kókuszsírt. Közben forrald fel 2 dl vizet.
3. Ha a paprika megpuhult húzd le a tűzről és add hozzá az őrölt pirospaprikát. Keverd el alaposan majd tedd vissza a tűzre és egyből add hozzá a zöldborsót és a paradicsomot. Ha elkeverted a borsóval öntsd hozzá a forró vízből annyit, hogy éppen csak ellepje. Add hozzá a maradék sót, majd fedő alatt kis lángon főzd így kb. 30 percig. Kóstolással ellenőrizd mikor kész.
4. Ha elkészült vedd le a tűzről és amikor már nem forr add hozzá a petrezselyemzöldet. Ezután tálald frissen
Köretnek mi Rédei márkájú készült algás zöld tésztát választottunk, de rizzsel, vagy bulgurral is finom lehet.
kalória: 131kcal | szénhidrát: 21g | fehérje: 8g | zsír: 2.5g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]