Kókusztejes-zöldborsós csirkeragu
Előkészület: 40 minutes minutes
Elkészítés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Francia, Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 186kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 400 g csirkemell
- 2 dl kókusztej
- 150 g csiperke gomba
- 150 g zöldborsó
- 1/2 fej vöröshagyma
- 10 g tápióka keményítő
- 1 evőkanál kókuszsír
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál himalája só
- 1 csipet fekete bors
A zöldborsót tedd fel párolódni. A csirkemellet vágd fel kockákra, a gombát szeletekre, a vöröshagymát pedig apró kockákra.
Egy lábasban pirítsd üvegesre a hagymát a kókuszsíron. Add hozzá a só felét, hogy ne váljon keserűvé. (Amikor már üveges a hagyma opcionálisan adhatsz hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát is.)
Amikor a hagyma üveges tedd rá a csirkemellet, a sót és a borsot. Forgasd át alaposan, majd fedő alatt. Alacsony lángon főzd 8 percig.
Add hozzá a szeletelt gombát és már fedő nélkül, kicsit nagyobb lángon főzd további 5 percig, majd szűrd le a zöldborsót és add hozzá a kakukkfűvel együtt.
Rottyantsd jól össze és ha már a hús és a gomba állaga is jó, öntsd hozzá a kókusztejet, forgasd össze vele, majd szórd bele a tápióka keményítőt. Ne egy helyre öntsd, inkább szitáló mozdulatokkal szórd, így nem lesz csomós. 2-3 percig melegítsd, közben keverd meg párszor. A tűzről levéve add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. Keverd el és már tálalhatod is.
Mi párolt barna rizzsel ettük, de üvegtésztával is nagyon eltudjuk képzelni. Tipp: Ha szeretnéd még szaftosabbra, akkor több kókusztejet és arányaiban több tápióka keményítőt adj hozzá.
kalória: 186kcal | szénhidrát: 10g | fehérje: 28g | zsír: 4g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]