Go Back
+ servings
vegan céklatócsni ratatouille

Ratatouille-al töltött superior macok

Előkészület: 45 minutes
Elkészítés: 45 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Francia, Gourmet, Klasszikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 2 adag
Kalória: 263kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

A macokhoz:

  • 150 g cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 50 g petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 fej lilahagyma reszelve
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 1 db tojás
  • 0.25 citrom leve
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • bors, gyömbérpor ízlés szerint
  • bors őrölt
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 csipet gyömbérpor

A ratatouille-hoz:

  • 1 db padlizsán nyers
  • 1 db cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 szál kakukkfű (friss, vagy 1 csapott tk. szárított)
  • 1 csipet bors őrölt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • himalája, vagy parajdi

Elkészítés

  • Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg parajdi sóval és hagyd pihenni 15 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só vont ki belőle.
  • Hasonlóan reszeld le a hagymát és a répát, valamint vágd apróra a petrezselyemzöldet. Az lereszelt zöldségeket jól keverd el a macok összes többi hozzávalójával (kivétel a zsiradék) és lefedve hagyd állni 10 percig. Ha kicsit nedvesnek ítéled meg, adj hozzá még zablisztet.
  • A kókuszzsírból kb. ½ kanálnyit forrósíts fel egy palacsintasütőben, vagy egy lapos serpenyőben. Ha forró önts bele a céklás masszából és süsd oldalanként 3-3 percig. Akkor lesz jó, amikor a szélén már kezd pirulni. Serpenyőből kivéve tedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsírtól megszabadulj. A maradék masszát hasonlóan süsd ki. Ezzel a superior macok készen is van.
  • A töltelék elkészítéséhez jó, ha kicsit előre dolgozol. A padlizsánt még a macok elkészítése előtt darabold fel, sózd meg és hagy kicsit levet ereszteni, így elkerülheted a kesernyés mellékízt. A többi zöldséget is vágd hasonló darabokra. A vágásokat variálhatod, pl. ha a paprikát vékony csíkokra, a padlizsánt szeletekre, a paradicsomot és a lila hagymát pedig nyolcadolod, akkor küllemre különlegesebb ételt kapsz.
  • Egy tapadásmentes wokban nagy hőfokon, minimális kókuszzsíron kezd el sütni a hagymát, a lecsöpögtetett padlizsánt és a cukkínit. Bő 5 perc után add hozzá a paprikát és a paradicsomot, a fűszereket és nyomó segítségével add hozzá a fokhagymát is és ha szereted egy kis chillit is. Süsd így 2-3 percig, gyakran megrázva a wokot, majd add hozzá a sűrített paradicsomot és egy pici vizet. Keverd össze, majd rázva süsd további 2-3 percig. A wokból egyenesen tálald a tányéron lévő a macokba a képen látható módon.

Notes

Tipp: Ezzel a módszerrel roppanósabb ratatouille-t kapsz. Ha Te a lecsós állagot szereted, akkor az utolsó lépésben adj hozzá kicsit több vizet és takarék lángon lefedve párold további 6-8 percig.

Tápanyagok

kalória: 263kcal | szénhidrát: 15g | fehérje: 34g | zsír: 7g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]