Go Back
+ servings

Juicy Lucy tonhalfasirt

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Amerikai, Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 4 fasirt
Kalória: 148kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db tonhal (konzerv 175g)
  • 1 db tojás
  • 1 db répa kisebb
  • 1 fej lilahagyma
  • 60 g feta sajt
  • 1 teáskanál mustár (adalékmentes dijoni)
  • 2 evőkanál tönköly liszt vagy más alternatív liszt
  • bors
  • cayenne bors (vagy chili)
  • 2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés

  • A répát és a lila hagymát hámozd meg, majd vágd fel nagyobb részekre. Tedd együtt egy konyhai aprítóba és aprítsd nagyon finom, szinte krémes állagúra. Hiszed, vagy sem, de ez a krémes keverék fogja a száraz tonhalat marhahússá változtatni :) Azonban fontos, hogy ne reszeld, hanem tényleg krémesre aprítsd, mert sűrítő feladatot is ellát, így a liszt egy részét is kiválthatjuk. Használj egy kisebb répát, hogy ne dominálja túl a húspogácsa ízét.
  • A tonhal levét szűrd le. Ügyelj, hogy egyáltalán ne maradjon nedves! Fontos, hogy sós lében lévő tonhaltörzset vásárolj. Tehát ne olajban ázzon és ne aprított tonhal, hanem valódi törzs legyen. A leszűrt tonhalat egy nagyobb tálban villával aprítsd a lehető legkisebb darabokra. Ehhez add hozzá az előbb elkészített hagymás-répás keveréket, egy tojást, egy púpos teáskanálnyi mustárt (ha szereted pikánsabban lehet kettő is), egy evőkanál tönköly lisztet (ami lehet akár más, gluténmentes liszt is). Fűszerezd borssal és chilivel és csak visszafogottan sózd, hiszen a feta igencsak sós. Keverd alaposan el és hagyd állni 10 percig.
  • A fetát vágd fel vékony, akkora szeletekre melyekkel még meg tudod tölteni a pogácsákat. A kókuszzsírt tedd fel egy serpenyőben közepes lángon. És most jön a lényeg: Oszd 4 részre a tonhalas krémet. A 4 egyenlő adag felét véve formázz tenyér méretű lapos pogácsákat. Közepébe tégy fetát majd a másik felét igazítsd rá. Ügyelj, hogy a széleknél jól összetapadjon. Az így készült pogácsákat mindkét oldalról szitázd meg liszttel és tedd a serpenyőbe sülni. A legjobb, ha egyenként csinálod, mielőtt a pogácsák beszívják a lisztet, hiszen így kellemes vékony roppanós rész fogja körbe venni, amikor elkészült. Persze enélkül is kisütheted, de fasírtonként 2g extra szénhidrát bőven megéri az élményt. :)
  • Ha már forró a zsír akkor tedd bele a fasírtokat és süsd mindkét oldalon addig, amíg alaposan megpirul. Ez kb 5-6 perc. Sütés során fontos, hogy kicsit több zsiradék vegye körül a pogácsákat, ezért ha a serpenyőd nagyobb adj hozzá még kókuszzsírt. Ne aggódj, mert csak kis részét fogja beszívni. Természetesen ahogy elkészült itasd le róla papírtörlővel. Nálunk 4 méretes fasírt készült. Vacsorára salátával, ebédre rizzsel, vagy zellerhasábbal, de igazi Juicy Lucy, azaz hamburgerként is nagyszerű.

Tápanyagok

kalória: 148kcal | szénhidrát: 7g | fehérje: 16g | zsír: 6g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]