Előkészület: 1 hour hour
Elkészítés: 1 hour hour
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 140kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 600 g zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
- 1 db citrom (kisebb)
- 2 dl kókusztej
- 2 teáskanál tápióka keményítő (Low-carb)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bors
Tedd fel a zöldborsót főni csak annyi vízbe amennyi épp ellepi. Ennél a receptnél fontos, hogy ne legyen túl sok a víz! Adj hozzá 2 teáskanál sót is. Kezd el főzni, addig aprítsd fel a fokhagymát és a petrezselymet.
5 perc főzés után vedd ki a zöldborsó kb. negyedét (150g), tedd egy lábasba, add hozzá a petrezselyem felét, a kókusztejet, ami természetesen más növényi tej is lehet és a tápióka keményítőt, valamint a fokhagymát, borsot és egy kevés sót. Egy botmixerrel pürésítsd teljesen simára, majd öntsd hozzá a többi zöldborsóhoz. (Ennél a lépésnél az arányokon változtatva lőheted be, hogy mennyire sűrű főzeléket szeretnél.) Add hozzá a maradék aprított petrezselymet. Forrald fel, majd közepes lángon főzd további 5-15 percen keresztül, attól függően mennyire zsenge a borsó.
Miután szépen besűrűsödött a főzeléked és a borsó is puhára főtt, vedd le a lángról és csavard bele a citrom levét. Ez az enyhe savasság szükséges ahhoz, hogy igazán finom legyen. A legtöbb főzelékben ecetet használnak, mi ugyanerre a funkcióra a lágyabb citromot gondoltuk.
kalória: 140kcal | szénhidrát: 21g | fehérje: 9g | zsír: 1g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]