Go Back
+ servings
Palacsinta zaphelylisztből

Csirkés, zöldséges sós palacsinta

Előkészület: 45 minutes
Elkészítés: 45 minutes
Típus: Főétel, Reggeli
Konyha: Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 656kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

Palacsinta

  • 150 g zabliszt
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl kókusztej
  • 1.5 dl ásvány víz (szénsavas)
  • 1/4 teáskanál

Töltelék

  • 400 g csirkemell
  • 1 db cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 1 marék jégsaláta
  • 1 csipet gyömbérpor (opcionális)
  • 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1/2 teáskanál fekete bors őrölt
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék spenót (friss)
  • 1 csipet cayenne bors

Elkészítés

  • Keverd csomómentesre a palacsinta összetevőit és tedd félre legalább fél órára. Sütés előtt keverd át újra. Fontos, hogy szénsavas ásványvizet használj. Ha szeretnél ugyanezt elkészítheted rizsliszttel is, akkor kicsit kevesebb ásványvízre lesz szükséged.
  • Amíg a palacsinta tészta áll készítsd el a tölteléket. Igazából ez bármi lehet ami a Te ízlésed. De szokás szerint leírjuk a mi variációnkat is. ehhez a csirkemellet és a cukkinit vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszsírt majd tedd rá a cukkini lapokat. Sózd, borsozd és oldalanként 1-1 percig süsd. Voltaképpen csak picit párolódik, jó ha roppanós marad. Ha kész tedd félre.
  • Miután kivetted a cukkinit a fennmaradt zsiradékon alaposan süsd át a csirkemellet! Mi sütés előtt a szeleteket szolidan ízesítettük, só, fokhagyma, egy kevés cayenne bors és gyömbér felhasználásával. Nagyon finom lett így, de persze ennél az ételnél nyugodtan használhatsz más fűszereket is. Süsd oldalanként 1-1 percig folyamatosan megfordítva amíg kész nem lesz. Így lesz a legjobb állagú. Ha kész tedd félre és kezd el sütni a palacsintát!
  • A palacsintát egy másik serpenyőben (célszerűen palacsintasütőben) sütjük el. Hogy ne tapadjon le alaposan felforrósított serpenyőre lesz szükség és ha nem tapadásmentes a serpenyőd, akkor vékonyan ecsettel érdemes átkenni kókuszzsírral. A tésztát egy nagy szedőkanállal öntsd bele és azonnal oszlasd szét a serpenyő felületén. Nagy lángon süsd oldalanként 2, max 3 percig. Ebből a mennyiségből 4 db nagy nem túl vékony, méretű palacsinta készül, ami két személyre bőven elég lesz.
  • Ha kész a palacsinta akkor már csak meg kell tölteni. Mi egyforma csíkokra vágtuk a csirkemellet, a cukkinit és a friss paradicsomot. Az első palacsintára spenótot, majd jégsalátát tettünk, erre jöttek az egyforma csíkokra vágott csirkemell, cukkini és a friss paradicsom, amit beterített egy újabb szelet palacsinta.

Notes

Tipp: Nyugodtan használd fantáziád a töltelék elkészítésénél! Kedvenc zöldségeiddel, húsokkal, akár könnyed öntetekkel, sajtokkal is dolgozva remek variációkat hozhatsz ki az ételből.

Tápanyagok

kalória: 656kcal | szénhidrát: 55g | fehérje: 66g | zsír: 17g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]