Go Back
+ servings

Sült pisztráng bulgurral és salátával

Ropogósra sült pisztráng, bulgurral és salátával. Egy igazán egészséges recept.
Előkészület: 1 hour
Elkészítés: 1 hour
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 1 adag
Kalória: 539kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db pisztráng
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanák olívaolaj
  • 50 g bulgur
  • kakukkfű
  • perezselyem

Elkészítés

  • Első lépésben a friss pisztrángról egy papírtörlő segítségével alaposan itasd fel a nedvességet. Majd egy éles kés segítségével mindkét oldalán irdald be, ujjnyi vastagon. A beirdalt halat kívül-belül sózd, borsozd, tegyél bele 2-3 vékony szelet citromot, 2 gerezd fokhagymát. Ha már így sütnéd meg az is nagyon finom, mi azonban egy kis zöld fűszerrel is szeretjük megízesíteni. Ezért egy kevés friss kakukkfüvet és petrezselymet is tettünk bele (de kaporral is nagyon finom). Az így elkészített halat tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, vékonyan kend meg olívaolajjal, hogy szépen megpiruljon, majd egy 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.
  • Amíg sül a hal a bulgurt kétszeres sós mennyiségű főzd 5 percig, majd hagyd lefedve 10-15 percig. A bulgurt nem szükséges kevergetni, de fontos, hogy elegendő mennyiségű vízben lefedve párolódjon. Ha kész egy kevés petrezselymet vágj apróra és keverd el vele.
  • A sült halat tálald frissen a bulgurral és ízlésednek megfelelő kevert salátával.

Tápanyagok

kalória: 539kcal | szénhidrát: 35g | fehérje: 69g | zsír: 11g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]