Csirke padlizsánnal és csicseriborsóval
Remek csicseriborsós arab recept
Előkészület: 15 minutes minutes
Főzés: 30 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Nemzetközi
Kulcsszó: citrom, csicseriborsó, csirke, padlizsán
Tálalás: 2
Kalória: 1053.7kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 25 dkg csirkemell
- 1 db padlizsán
- 40 dkg csicseriborsó 1 konzerv
- 8 db koktélparadicsom
- 15 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál citromlé vagy egy fél citrom
- 1 mokkás kanál őrölt római kömény
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
A padlizsánt felkarikázzuk vagy felkockázzuk tetszés szerint.
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, és fűszerezzük sóval és borssal.
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőbe, és hirtelen elősütjük a csirkét.
Ezt követően a padlizsánt és a koktélparadicsomokat is elősütjük ugyanabban a serpenyőben.
A konzerves csicseriborsót megmossuk és lecsepegtetjük, majd összekeverjük a padlizsánnal egy tűzálló tepsiben.
Fűszerezzük római köménnyel és citrommal ízlés szerint.
Rátesszük a tetejére a csirkét és a koktélparadicsomokat, majd 180 fokon 30 percig sütjök a sütőben.
kalória: 1053.7kcal | szénhidrát: 23.7g | fehérje: 7.6g | zsír: 106.6g | telített zsír: 14.7g | koleszterin: 8mg | rost: 9.1g | cukor: 11.3g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]