Csirke padlizsánnal és csicseriborsóval

Arab konyha remeke

Unod már a megszokott ízvilágot? Dobd fel az étrendedet egy római köményes-citrusos étellel! Ezúttal egy könnyen elkészíthető csicseriborsós receptet hoztunk az arab konyhából. 

A csicseriborsó az egyik legjobb növényi fehérjeforrás. A tápértéke kiváló, felhasználása pedig igen sokoldalú. Gazdag B1-, B6-vitaminban, folsavba valamint E-vitamin és A-vitaminként hasznosuló karotin is található benne. Ásványi anyag tartalma is kedvező, jó kalciumforrás, de sok magnéziumot, vasat és cinket is tartalmaz. Csökkenti a vércukorszintet, gyulladáscsökkentő és csonterősítő hatása van, valamint elősegíti a méregtelenítést. Fogyókúrákhoz is alkalmazható, mivel a kalórítartalmához képest hosszan tartó telítettség érzetet kelt. 

Csirke padlizsánnal és csicseriborsóva

Csirke padlizsánnal és csicseriborsóval

Remek csicseriborsós arab recept
Előkészület: 15 minutes
Főzés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Nemzetközi
Kulcsszó: citrom, csicseriborsó, csirke, padlizsán
Tálalás: 2
Kalória: 1053.7kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 25 dkg csirkemell
  • 1 db padlizsán
  • 40 dkg csicseriborsó 1 konzerv
  • 8 db koktélparadicsom
  • 15 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé vagy egy fél citrom
  • 1 mokkás kanál őrölt római kömény
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors

Elkészítés

  • A padlizsánt felkarikázzuk vagy felkockázzuk tetszés szerint.
    Csirke padlizsánnal és csicseriborsóva
  • A csirkemelleket csíkokra vágjuk, és fűszerezzük sóval és borssal.
  • Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőbe, és hirtelen elősütjük a csirkét.
  • Ezt követően a padlizsánt és a koktélparadicsomokat is elősütjük ugyanabban a serpenyőben.
    Csirke padlizsánnal és csicseriborsóva
  • A konzerves csicseriborsót megmossuk és lecsepegtetjük, majd összekeverjük a padlizsánnal egy tűzálló tepsiben.
  • Fűszerezzük római köménnyel és citrommal ízlés szerint.
  • Rátesszük a tetejére a csirkét és a koktélparadicsomokat, majd 180 fokon 30 percig sütjök a sütőben.
    Csirke padlizsánnal és csicseriborsóva

Tápanyagok

kalória: 1053.7kcal | szénhidrát: 23.7g | fehérje: 7.6g | zsír: 106.6g | telített zsír: 14.7g | koleszterin: 8mg | rost: 9.1g | cukor: 11.3g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

 

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom