Tudjátok a ratatouille a francia lecsó, amit már készítettünk egy receptben egy óriási céklás macokkal. Na ez most teljesen más ratatouille lesz, amivel voltaképpen semmi gond nincs, hiszen ahogy mi magyarok, a franciák is ezerféleképpen készítik a lecsót. Mostani változatunk egy olyan fűszerezést kap, amit állítom még nem éreztél. de a lényeg, hogy rengeteg csicseriborsót használunk (ez tudjátok egy remek vegan fehérjeforrás). Az étel egyben laktató és frissítő is. Előbbi tulajdonságát az adagonként 14g protein és 37g jóféle szénhidrát, na meg a sok növényi rost biztosítja, míg utóbbit az, hogy pontosan úgy készítjük el ahogy kell! Így tehát elkerüljük a csicseri és a padlizsán esetleges mellékízét, amit így biztosan nem fogja elrontani az általam kitalált abszolút formabontó fűszerezést.
Az ételt egyébként ebédre és vacsorára is eheted. De ha még laktatóbb főételként szeretnél rá gondolni, akkor kipróbálhatod valamilyen jóféle teljes kiőrlésű tésztával, vagy párolt basmati rizzsel is. Induljon hát a buli a szájban! Készítsd el velünk életed első csicseris francia lecsóját és válj rabjává örökre! 🙂

Csicseriborsó ratatouille
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!