
Giulia Enders: Bélügyek – Testünk legkevésbé becsült szervének belső története
Mi történik az emberi szervezet emésztőrendszerében? Lebilincselő igazságok a lenyeléstől az emésztésig.

Ne féljünk a zsírtól!
Ha meglátjuk, vagy meghalljuk ezt a szót, hogy zsír, akkor általában az ellenkező irányba kezdünk el futni. Pedig egyáltalán nem kellene!

Milyen a jó kenyér?
Milyen a jó kenyér? Tudod, hogy milyen kenyeret eszel? Tudod, hogy mit kellene tartalmaznia egy kenyérnek valójában?

Miért hasznosak az étkezési szünetek?
Tudtad, hogy van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy a szervezetedben lévő negatív vagy gyulladásos folyamatokat enyhítsd, csökkentsd, vagy éppen visszafordítsd?

Az inzulinrezisztencia rejtett jelei ㅡ Interjú Bartha Ákossal
Az inzulinrezisztencia kapcsán készült interjú célja, hogy megismerjük, milyen reakcióba lép szervezetünk, amikor megvonjuk tőle az édes ízt.

Napi hány étkezés az ideális?
Napi hány étkezés az ideális? Mi az ideális szervezetünk számára? Miért jó, ha hosszabb ideig alacsony az inzulinszintünk?

Karácsony és kajakóma? Ünnepelj egészségesen!
Végig lehet csinálni a karácsonyi időszakot úgy, hogy közben egészségesen táplálkozol? Igen! Mire kell odafigyelned? Erről szól cikkünk.

Milyen a jó reggeli?
Milyen reggeli jó egy egészséges szervezet számára? Mire érdemes odafigyelni? Melyek a leggyakoribb hibák a reggelik kapcsán?

Mivel édesítsünk? – édes ízélmény, egészségesen
Cukrokat nem alkalmazunk a Clean Eating recepteknél, viszont cukorhelyettesítőket, édesítőszereket viszont igen. Milyen lehetőségeink vannak?

FODMAP és bélflóra – amit tudnod kell
Mit kell tudni a FODMAP és a bélflóra kapcsolatáról? Milyen hatása van a FODMAP táplálkozásnak a bélflórára: mit és hogyan befolyásolja?

Az olívabogyó remek természetes gyulladáscsökkentő
Apró, kapható zöld és fekete változatban, tele van vitaminnal, ráadásul a mediterrán konyha egyik kihagyhatatlan alapanyaga: íme az olívabogyó!

Csodás gyógymód, és az íze is különleges: íme a mák
A mák fogyasztásával csökkenthetjük a lázat, enyhíthetjük a székrekedést, de gyulladáscsökkentő hatása is széles körben ismert.

Ezek a TOP kalciumban gazdag ételek
A kalcium a sejtjeink egyik fontos építőeleme, így fontos, hogy a megfelelő táplálkozással bevigyük a szervezetünkbe. Íme az ételek…

Ezeket az alacsony kalóriás diétás ételeket ajánljuk
Ezeket az alapanayagokat javasoljuk fogyasztásra, ha diétázol! Fehérjében, vitaminban, ásványi anyagban és rostban gazdag ételek!

Megmutatjuk, mi mindenre jók a gombák!
A gombák jót tesznek a csontjainknak, csökkenthetik a koleszterinszintet, de még a vérnyomásunknak is kedvezhetünk velük.

A tonhal csodát tesz, de érdemes mértékkel fogyasztani
A tonhal létfontosságú zsírokat tartalmaz, így képes csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Ezek a népszerű mézek hazánkban
A méz ősidők óta az étrendünk fontos részét képezi. Méregtelenít, segíti a vérképzést, de immunerősítésre és megfázás ellen is bevethető!

Mi mindenre jó a menta?
A limonádék és a különleges koktélok egyik kihagyhatatlan alapanyaga a menta. Kiváló ízesítő, de az egészség megőrzését is támogatja.

Valóban nincs élet csirkehús nélkül?
A csirkében sok a fehérje, könnyen elkészíthető, változatosan fűszerezhetjük, ráadásul az ára sem különösebben égbekiáltó. Valóban értékes?

A diétás étrend kiegészítője: áfonya
Kevés kalória, magas tápérték: ez bizony az áfonya. Antioxidánsai révén az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Együnk belőle gyakran!

Ezek a legnépszerűbb vörös húsok
A vörös húsok remek fehérjeforrások, ráadásul tele vannak B-vitaminnal, cinkkel és vassal. A marha, a disznó és a bárány a legnépszerűbbek.

Cukkinivel a megfelelő hidratációért
A cukkini 95 százaléka vízből áll. Tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal, ráadásul rendkívül alacsony a szénhidráttartalma.

Itt a nagy vitamin-tudástár
A bőrünk, a szemünk és a csontjaink egészségéért más és más szerves vegyületek járulnak hozzá. Íme, ezeket érdemes tudni a vitaminokról!

5 érv, hogy miért fogyasszunk egrest
Az egres védi a szív egészségét, támogatja az agy működését, de még a vércukorszint stabilizációjáért is sokat tehetünk vele.

A lazachús tele van értékes tápanyagokkal, de…
Vegetáriánus vagy? Esetleg kőkemény edzéseket csinálsz? Vagy csak szimplán egészségesen szeretnél élni? A lazachús jó választás, de…

Burgonya diéta alatt? Ezt érdemes tudnod!
Laktató, olcsó és a vasárnapi ebéd nélkülözhetetlen alapanyaga: a burgonya fontos vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat tartalmaz.

A bogyós gyümölcsök királynője: a málna
A málna egy igazi csodagyümölcs. Napi 3 maréknyi elfogyasztásával sokat tehetünk a látásromlás visszaszorításáért.

TOP nyári zöldségek, melyek tele vannak vitaminnal
Összegyűjtöttük azokat a nyári zöldségeket, amelyek nem hiányozhatnak egy bőséges ebéd során a tányérról. Ezeket edd minden nap!

A zöld vitaminbomba: együnk minél több rukkolát!
Véd a ráktól, erősíti a csontokat, támogatja a szem egészségét, gazdag klorofillban, ráadásul még fogyni is segít: ez a rukkola!

TOP 8 étel, ami eltelít – költséghatékony megoldások
Keressük azokat az ételeket, amelyek eltelítenek! Ezzel gátat szabhatunk a felesleges kilóknak, ráadásul a pénztárcánkat is megkímélhetjük.

Kalóriaszegény nassolnivaló: az édes cseresznye!
A cseresznye tele van gyulladáscsökkentő összetevőkkel, de vitaminban és antioxidánsokban is gazdag. Fogyókúrás étrendbe is beépíthető.

A nyár slágere: ezek a bodza jótékony hatásai
A bodzaszörp a nyár egyik nagy slágere. Finom íze miatt az egész országban közkedvelt hűsítőnek számít, ráadásul számos jótékony hatással bír.

Ideje felkészülni: nyakunkon a sárgadinnye-szezon!
A sárgadinnye fagylaltként, gyümölcssalátában, de akár smoothie formájában is elkészíthető! Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag!

Limonádé, a nyár igazi hűsítője
A limonádé szezonális gyümölcsökkel „felturbózva” igazi vitaminbombának számít. Ezek a legnépszerűbb változatok!

Szépségápolás fügével? Igen!
Ez az ízletes mediterrán gyümölcs remek energiaforrás a nyári hónapokban, ráadásul kifejezetten jótékonyan hat a szervezetünkre.

Ezekkel az ételekkel láthajuk el KOLLAGÉNNEL a testünket
Ha nem viszel be elegendő kollagént, a bőröd szárazzá válik, a körmeid elvékonyodnak, az izmaidat pedig nem tudod formába hozni.

Gluténmentes tudástár – ezeket érdemes tudnod!
A gluténérzékenység, azaz más néven a coeliakia a 21. századi népesség egyik legszélesebb körben elterjedt betegsége. Ezekre figyelj oda!

Mediterrán ételek szíve: a padlizsán
Sütve? Grillezve? Esetleg krémként? A padlizsánból szinte bármi elkészíthető! A nyár egyik kedvenc alapanyaga…

A nyár egyik kedvenc alapanyaga: főzőtök
A főzőtök igazi nyári étel. Alacsony szénhidráttartalma révén a diétázók és fogyókúrás étrendet követők is bátran fogyaszthatják.

Ropogtatnivaló? Desszert? Főétel? A sajt a Te alapanyagod!
Te miért eszel sajtot? Nemcsak finomak, de megannyi jótékony tulajdonsággal rendelkeznek az emberi szervezetre gyakorolt hatásukat illetően.

Testépítők kedvence: a spárga
Nem véletlenül mondják, hogy a spárga a zöldségek koronázatlan királya. Nem hizlal, remek energiaforrás és tele van értékes nyomelemekkel.

Te tudod, hányféle étel készíthető a zöldborsóból?
A zöldborsó kiváló fehérjeforrás, tele van antioxidánsokkal, ráadásul az emésztést is segíti gazdag rosttartalmával.

8+1 érdekesség a tojásról, a legősibb táplálékunkról
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás, minden bizonnyal. Teljes értékű fehérjét, fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.

Medvehagyma, a tavasz csodája
A medvehagyma a tavasz csodanövénye. Leveléből finom ételek készíthetők, ráadásul segíti az emésztést és szebbé varázsolja a bőrünket!

A húsvét különlegessége: vírusölő torma (recepttel)
A húsvétról melyik alapanyag jut az eszedbe? Ugye, hogy a torma! A különleges íze mellett csodákat művel a szervezettel. Így fogyaszd!

Szuperélelmiszer-tudástár a hétköznapokra
Hallottál már a superfood kifejezésről? Esetleg fel tudsz sorolni néhányat közülük? Megmutatjuk a legjobbakat közülük!

Elmondjuk, miért érdemes naponta répát fogyasztani
Egészséges hajat, csillogó bőrt, szép fogakat szeretnél? Érdemes kiegészítened az étkezéseidet répával, ezzel a csodazöldséggel!

Mi mindenre jó a szódabikarbóna?
A szódabikarbónát egyesek gyomorsavtúltengés ellen vetik be, mások sütőpor-helyettesítőként tekintenek rá. Megannyi szuper hatása van!

Minden, amit a vegetáriánus életmódról tudni érdemes
Miért lesz valaki vegetáriánus? A súlyfelesleg leküzdésében, a kíméletes életvitelben támaszt nyújthat. Ezeket az ételeket fogyaszd!

Bulgur és kuszkusz – a népszerű alternatív köretek
Bulgur és kuszkusz, a két tökéletes alternatíva köretekre! Alacsony kalóriatartalma miatt diétázóknak bátran ajánljuk!

3 ecet, amely csodákra képes
Az ecetek gyógyszerként, tartósítószerként és ételízesítőként is bevethetők. Számos pozitív egészségügyi hatást kifejtenek a szervezetre.

Diétáznál? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat
Hány napig tartson egy diéta? Milyen ételeket érdemes enni? Milyen titkos praktikák vannak, amelyek segíthetnek? Mutatjuk a tippeket!

Íme 4 különösen egészséges tavaszi zöldség
A tavaszi zöldségek bővelkednek a szervezetünk számára létfontosságú vitaminokban, fehérjében, rostokban és ásványi anyagokban.

Minden, amit az olívaolajról tudni akartál
Az olívaolaj a koleszterinszint csökkentésében és a csontritkulás elleni küzdelemben segít, ráadásul az emésztésre is jótékony hatással bír.

Méregtelenítenél? A böjtölést neked találták ki!
A böjt időszaka remek lehetőség a számodra, hogy egy alapos méregtelenítésen essél át. Számos változata van, rajtad áll, melyiket választod.

Piros bogyós gyümölcsökkel a jókedvért
A piros bogyós gyümölcsök nemcsak finomak, de a májműködés serkentéséért és az alacsonyabb vérnyomást is sokat tesznek!

Almás pite, a tökéletes desszert (recepttel)
Valentin napra almás pite? A legteljesebb gyümölcsünk csodákat művel az emberi szervezettel, ráadásul remek választás desszertként!

Quinoa, a csodálatos szuperélelmiszer
A quiona kedvezően hat a magas vérnyomásra, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, de még étvágycsökkentő hatással is bír.

A szem egészségéért ezeket az ételeket fogyaszd
Az A-vitaminban és luteinben gazdag táplálékokkal sokat tehetünk a szemünk egészségéért. Répa, kelkáposzta és spenót kerüljön az asztalra!

A hajdina az egyik legtökéletesebb szuperétel
A hajdina olcsó és egyszerű táplálék, és kedvező élettani hatásait tekintve igencsak előkelő helyen jár a legegészségesebb ételek listáján.