Endívia, a véletlenül felfedezett saláta
A jelentős mennyiségű ásványi sót és vitamint tartalmazó endíviát egy belga szabadságharcos fedezte fel, teljesen véletlenül. Mit kell tudni erről a salátáról? Olvasd el cikkünket!
Belsőleg és külsőleg is igazi csodaszer – íme a petrezselyem!
A petrezselyem egy olyan csodazöldség, amit mindenestül érdemes fogyasztani. Tudtad, hogy nemcsak belsőleg fejti ki jótékony hatását, hanem külsőleg is igazi csodaszer?
Madársaláta, a csodás gyomnövény
A más néven ‘galambbegy’ salátaként is ismert növény valóban gyomnövényként terem Európa legnagyobb részén, Skandináviától kezdve egészen a Kaukázusig megtalálható.
Minikurzus: a Clean Eating alapjai
Kezdj mindent az alapoktól! Minikurzusunk 3 előadásból áll, a következő témakörökben: Az életmódváltás mentális hatásai, Táplálkozási alapismeretek és Táplálkozás új alapokon: M.I.T. eszel? – Nézd meg videóinkat!
A zöldség, aminek a levelét is bátran fogyaszd – bemutatjuk a karalábét!
Az ásványi anyagban meglepően gazdag zöldséget szinte egész évben megtalálod a piacokon. A kiadós levesek alapkellékének számító karalábé számtalan módon fogyasztható.
Egy csodanövény, ami a legerősebbeket is megríkatja
Bajuszos, bunkós, sötét, hegyi, érdes, szarvas, illatos, sárga, vöröses – ők bizony mindannyian egy családhoz tartoznak: a hagymák családjához. Ez a fantasztikus növény sokkal többet tud, mint azt a legtöbben gondolnánk.
A jó bélrendszer – A testsúly, a hangulat és a hosszú távú egészség irányítása
Justin Sonnenburg and Erica Sonnenburg könyvében feltárja az emberi bélrendszer lenyűgöző működését. A bélrendszerben hemzsegő az élő baktériumok segítenek az ember fizikai és mentális egészségének megteremtésében.
Az éléskamra alapkelléke, ami minden étrendben megállja a helyét
A bab már évezredek óta része az emberi kultúrának. Tápértéke kiváló, felhasználási módja pedig rendkívül változatos. Mit érdemes tudni a babról? Olvasd el cikkünket.
Miért sóvárgunk az édesség után?
Ha napközben Te is többször tapasztalod, hogy kívánsz valami édeset, tudd, hogy ezzel nem vagy egyedül. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel véget lehet vetni a sóvárgásnak. Hogyan? Cikkünkből mindent megtudsz a kívánósságról és annak leküzdéséről.
Minden, amit a böjtölésről tudnod érdemes
Mi a böjt hatása a szervezetünkre? Milyen típusai vannak? Tények és tévhitek a kivitelezésben.
Dr. Jason Fung: A diabétesz titka – A 2-es típusú cukorbetegség megelőzése
Tudtad, hogy a cukorbetegség nemcsak megelőzhető, hanem visszafordítható is? Dr. Jason Fung könyve orvosi tévhitekről, valamint az 1-es és 2-es típusú cukorbetegségek valódi okairól szól.
A nagy rostmustra
Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!
A Clean Eating alapjai ─ A tiszta étkezés
Mi is az a tiszta étkezés? Milyen civilizációs problémák övezik az étkezést? Milyen a viszonyunk a táplálkozással? M.I.T. eszünk? Hogyan derítsem ki, hogy mi a jó nekem? Miben segít a Clean Eating?
Agyépítők – Hogyan gyógyítja és védi agyunkat az egészséges bélflóra – egy életen át?
Az Agyépítők c. könyv részletesen bemutatja a mikrobiomot és annak hatását az agyra. Kifejti, hogy különféle súlyos betegségek hogyan kapcsolódnak a mikrobiom zavarához.
Egészséges félelem?
Azért változtatunk az életmódunkon, mert egészségesebbek szeretnénk lenni, vagy mert valamilyen félelmünket, szorongásunkat akarjuk így feloldani? Mi a bennünk lakozó félelem táplálója?
Az E-számok fogságában
Szinte már minden kész és félkész termékben, feldolgozott vagy csomagolt élelmiszerben megtalálhatók az E-számok. Miért van ezekre szükség? Szükség van egyáltalán? Hogyan lett életünk része a szinte megszámlálhatatlan mennyiségű adalékanyag?
Dr. Jason Fung: A rák kódja
Dr. Jason Fung könyve választ ad a rákot övező rengeteg kérdésre: mi is az a rák? Genetikailag öröklődhet? Mivel áll szoros kapcsolatban? Hogyan lehet megfékezni a terjedését?
A zsír titkos élete – Minden, amit a sikeres fogyáshoz tudni kell
A könyvben a szerző feltárja a zsír számos bonyolult tulajdonságát, beleértve a zsír összetételét és testi szervként való működését.
Mi az a mikrobiom?
Hogyan hat táplálkozásunk az idegrendszerünkre? Milyen a kapcsolat van a bélflóra és az immunrendszer között?
Szezonális étkezés: buktatók és tippek
Mi a szezonális étkezés, és miért fontos eszerint táplálkozni? Mi az, amire szezonálisan a legnagyobb szüksége van a szervezetünknek?
Giulia Enders: Bélügyek – Testünk legkevésbé becsült szervének belső története
Mi történik az emberi szervezet emésztőrendszerében? Lebilincselő igazságok a lenyeléstől az emésztésig.
Brian Wansink: Evés ész nélkül — Miért eszünk többet, mint hisszük?
Hogyan kezdjünk el fogyni anélkül, hogy nagy erőfeszítéseket tennénk? Brian Wansink könyének összefoglalójából megtudod.
Ne féljünk a zsírtól!
Ha meglátjuk, vagy meghalljuk ezt a szót, hogy zsír, akkor általában az ellenkező irányba kezdünk el futni. Pedig egyáltalán nem kellene!
Milyen a jó kenyér?
Milyen a jó kenyér? Tudod, hogy milyen kenyeret eszel? Tudod, hogy mit kellene tartalmaznia egy kenyérnek valójában?
Miért hasznosak az étkezési szünetek?
Tudtad, hogy van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy a szervezetedben lévő negatív vagy gyulladásos folyamatokat enyhítsd, csökkentsd, vagy éppen visszafordítsd?
Az inzulinrezisztencia rejtett jelei ㅡ Interjú Bartha Ákossal
Az inzulinrezisztencia kapcsán készült interjú célja, hogy megismerjük, milyen reakcióba lép szervezetünk, amikor megvonjuk tőle az édes ízt.
Napi hány étkezés az ideális?
Napi hány étkezés az ideális? Mi az ideális szervezetünk számára? Miért jó, ha hosszabb ideig alacsony az inzulinszintünk?
Az elhízás titka – Dr Jason Fung
Az elhízás titka az elhízás történetével, okaival és kezelésével, valamint napjaink növekvő elhízási arányával foglalkozik.
A FODMAP diéta alapjai
Puffadás, hasi görcsök, hasmenés – kellemetlen panaszok, melyek ritkán mindannyiunkkal előfordulnak, főleg, amikor a szokásosnál többet vagy nehezebbet eszünk. Sokaknál azonban ezek a panaszok nem csak ritka vendégek, hanem a
Fermentálással az egészséges mikrobiomért
Mikrobiomnak a beleinkben élő baktériumok, gombák, férgek, vírusok közösségét nevezzük. Az immunrendszerünk egyik színtere a bélflóránk. Ha nincs megfelelő állapotban, számos fertőzésnek és krónikus betegségnek vagyunk kitéve. Hogyan működik a
A teljes kiőrlésű átverés
A teljes kiőrlésű termékek tényleg kevésbé emelik a vércukorszintet? Több rostot juttatunk a teljeskiőrlésű gabonákkal a szerveztünkbe? Jobban fogyunk tőle? Miért tartják egészségesnek, és miért ajánlják? Videónkból megkapod a választ
Ételintolerancia: a rejtett ellenség
Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében többféle mechanizmus állhat. Az ételintolerancia nagyon kellemetlen tüneteket okozhat nagymértékben ronthatja az életminőséget hosszútávon különböző betegségek kialakulásához vezethet Az ételintolerancia
Hogyan böjtöljünk?
Hogyan érdemes böjtölni, mire kell odafigyelni? Az előadásból kiderül: miért fontos a cél kijelölése? az időtáv megválasztása? a külső tényezők figyelembe vétele? Tudd meg, hogyan támogasd szervezeted ez idő alatt,
A nagy 160 gramm szénhidrát-átverés
Ebben az előadásban a 160 grammos szénhidrát-diéta hazugságáról rántjuk le a leplet! Honnan is jön a 160 gramm diéta elve? Mi az eredete, miért alkalmazzák, mire találták ki? Sok, kis
Táplálkozással az egészséges pajzsmirigyért
Videónkból többek között kiderül, hogy: mi is a pajzsmirigy szervünk a funkciója miért létfontosságú, hogy jó állapotú és egészséges legyen milyen tünetei lehetnek, ha alul- vagy túlműködik hogyan, milyen étrenddel
Karácsony és kajakóma? Ünnepelj egészségesen!
Végig lehet csinálni a karácsonyi időszakot úgy, hogy közben egészségesen táplálkozol? Igen! Mire kell odafigyelned? Erről szól cikkünk.
Milyen a jó reggeli?
Milyen reggeli jó egy egészséges szervezet számára? Mire érdemes odafigyelni? Melyek a leggyakoribb hibák a reggelik kapcsán?
Mivel édesítsünk? – édes ízélmény, egészségesen
Cukrokat nem alkalmazunk a Clean Eating recepteknél, cukorhelyettesítőket, édesítőszereket viszont igen. Milyen lehetőségeink vannak?
FODMAP és bélflóra – amit tudnod kell
Mit kell tudni a FODMAP és a bélflóra kapcsolatáról? Milyen hatása van a FODMAP táplálkozásnak a bélflórára: mit és hogyan befolyásolja?
Az olívabogyó remek természetes gyulladáscsökkentő
Apró, kapható zöld és fekete változatban, tele van vitaminnal, ráadásul a mediterrán konyha egyik kihagyhatatlan alapanyaga: íme az olívabogyó!
Csodás gyógymód, és az íze is különleges: íme a mák
A mák fogyasztásával csökkenthetjük a lázat, enyhíthetjük a székrekedést, de gyulladáscsökkentő hatása is széles körben ismert.
Ezek a TOP kalciumban gazdag ételek
A kalcium a sejtjeink egyik fontos építőeleme, így fontos, hogy a megfelelő táplálkozással bevigyük a szervezetünkbe. Íme az ételek…
Ezeket az alacsony kalóriás diétás ételeket ajánljuk
Ezeket az alapanayagokat javasoljuk fogyasztásra, ha diétázol! Fehérjében, vitaminban, ásványi anyagban és rostban gazdag ételek!
Megmutatjuk, mi mindenre jók a gombák!
A gombák jót tesznek a csontjainknak, csökkenthetik a koleszterinszintet, de még a vérnyomásunknak is kedvezhetünk velük.
A tonhal csodát tesz, de érdemes mértékkel fogyasztani
A tonhal létfontosságú zsírokat tartalmaz, így képes csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.
Ezek a népszerű mézek hazánkban
A méz ősidők óta az étrendünk fontos részét képezi. Méregtelenít, segíti a vérképzést, de immunerősítésre és megfázás ellen is bevethető!
Mi mindenre jó a menta?
A limonádék és a különleges koktélok egyik kihagyhatatlan alapanyaga a menta. Kiváló ízesítő, de az egészség megőrzését is támogatja.
Valóban nincs élet csirkehús nélkül?
A csirkében sok a fehérje, könnyen elkészíthető, változatosan fűszerezhetjük, ráadásul az ára sem különösebben égbekiáltó. Valóban értékes?
A diétás étrend kiegészítője: áfonya
Kevés kalória, magas tápérték: ez bizony az áfonya. Antioxidánsai révén az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Együnk belőle gyakran!
Ezek a legnépszerűbb vörös húsok
A vörös húsok remek fehérjeforrások, ráadásul tele vannak B-vitaminnal, cinkkel és vassal. A marha, a disznó és a bárány a legnépszerűbbek.
Cukkinivel a megfelelő hidratációért
A cukkini 95 százaléka vízből áll. Tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal, ráadásul rendkívül alacsony a szénhidráttartalma.
Itt a nagy vitamin-tudástár
A bőrünk, a szemünk és a csontjaink egészségéért más és más szerves vegyületek járulnak hozzá. Íme, ezeket érdemes tudni a vitaminokról!
5 érv, hogy miért fogyasszunk egrest
Az egres védi a szív egészségét, támogatja az agy működését, de még a vércukorszint stabilizációjáért is sokat tehetünk vele.
A lazachús tele van értékes tápanyagokkal, de…
Vegetáriánus vagy? Esetleg kőkemény edzéseket csinálsz? Vagy csak szimplán egészségesen szeretnél élni? A lazachús jó választás, de…
Burgonya diéta alatt? Ezt érdemes tudnod!
Laktató, olcsó és a vasárnapi ebéd nélkülözhetetlen alapanyaga: a burgonya fontos vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
A bogyós gyümölcsök királynője: a málna
A málna egy igazi csodagyümölcs. Napi 3 maréknyi elfogyasztásával sokat tehetünk a látásromlás visszaszorításáért.
TOP nyári zöldségek, melyek tele vannak vitaminnal
Összegyűjtöttük azokat a nyári zöldségeket, amelyek nem hiányozhatnak egy bőséges ebéd során a tányérról. Ezeket edd minden nap!
A zöld vitaminbomba: együnk minél több rukkolát!
Véd a ráktól, erősíti a csontokat, támogatja a szem egészségét, gazdag klorofillban, ráadásul még fogyni is segít: ez a rukkola!
TOP 8 étel, ami eltelít – költséghatékony megoldások
Keressük azokat az ételeket, amelyek eltelítenek! Ezzel gátat szabhatunk a felesleges kilóknak, ráadásul a pénztárcánkat is megkímélhetjük.
Kalóriaszegény nassolnivaló: az édes cseresznye!
A cseresznye tele van gyulladáscsökkentő összetevőkkel, de vitaminban és antioxidánsokban is gazdag. Fogyókúrás étrendbe is beépíthető.